Michael Jordan'dan "George Floyd" kınaması

NBA'in efsane ismi Michael Jordan, Amerikalı siyahi George Floyd'un öldürülmesini sert bir dille kınadı: Bıktık artık!

SPOR 01.06.2020, 11:38
Michael Jordan'dan "George Floyd" kınaması

NBA'in (Amerikan Basketbol Ligi) efsane ismi Michael Jordan, Amerika Birleşik Devletleri'nin Minnesota eyaletindeki Minneapolis şehrinde siyahi George Floyd'un ırkçı beyaz polisler tarafından gözaltına alınırken işkence ile öldürülmesini sert bir üslupla kınadı.

NBA basketbolcu Michael Jordan

NBA basketbolcu Michael Jordan George Floyd

Oynadığı 15 sezonda 6 şampiyonluk yaşayan 57 yaşındaki efsane basketbolcu Michael Jordan, sosyal medya hesabından Amerikalı siyahi George Floyd'un katledilmesi ile ilgili paylaşımda bulundu.

Michael Jordan

Derin bir üzüntü, acı ve kızgınlık içinde olduğunu, herkesin acısını ve hayal kırıklığını hissettiğini söyleyen eski basketbolcu Michael Jordan, Amerika'daki beyaz olmayanlara karşı kökleşmiş şiddet ve ırkçılığa hesap soran insanları desteklediğini belirterek, "Bıktık artık." dedi.

NBA basketbolcu Michael Jordan George Floyd twitter

Michael Jordan, tek ses halinde yöneticilere kanunları değiştirmesi için baskı uygulanması gerektiğini ya da sistematik değişim sağlamak için oy hakkının doğru kullanılması gerektiğini ifade etti.

NBA Michael Jordan

George Floyd'un öldürülmesine spor camiası da tepkili

46 yaşındaki Amerikalı siyahi George Floyd'un faşist beyaz polis tarafından gözaltına alınırken işkence ile öldürülmesine spor camiasından da tepkiler büyüyor.

basketbolcu Michael Jordan

Ulusal ve uluslararası spor camiasının önde gelen isimleri, kulüp, yönetici ve sporcuları, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşanan ırkçı cinayeti hafta boyunca sosyal medyadan kınadı.

Michael Jordan

Beyaz polislerin öldürdüğü siyahi George Floyd

Minneapolis’te beyaz polisler, 26 Mayıs Salı günü 46 yaşındaki George Floyd'u dolandırıcılık iddiasıyla gözaltına almış ve ellerini ters kelepçeleyerek yere yüz üstü yatırmış, beyaz bir polis George Floyd'un "nefes alamıyorum" iniltilerine kulak tıkayarak dakikalarca diziyle Floyd'un ensesine bastırmış ve onlarca insanın gözü önünde George Floyd'u boğarak öldürmüştü.

George Floyd

Görgü tanıklarının cep telefonlarıyla kaydettiği görüntülerde hareketsiz kaldığı görülen Amerikalı siyahi George Floyd, olay yerine gelen acil sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürülmüş bir süre sonra George Floyd'un kurtarılamadığı açıklanmıştı.

Amerikalı siyahi George Floyd

Olayın tanıkları olan çevredeki insanlar, cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüleri sosyal medyada paylaşınca polis şiddetine tüm dünya tanık olmuş ve Minneapolis başta olmak üzere ABD'de kitlesel protesto eylemleri başlamıştı.

Protesto gösterileri tüm şehirlere sıçrarken, ABD Başkanı Donald Trump önce tehditler savurmuş, gösterilerin şiddeti artınca da ses tonunu düşürmek zorunda kalmıştı.

amerikan polisinin öldürdüğü siyahi George Floyd

46 yaşındaki Amerikalı siyahi George Floyd'u diziyle boğarak öldüren 44 yaşındaki polis memuru Derek Chauvin'in ise hakkında onlarca şikayet bulunduğu ancak hiçbirinin dikkate alınmadığı ortaya çıkmıştı.

2001 yılından beri Minneapolis'te polis olarak görev yapan Derek Chauvin'in üçüncü derece cinayet ve ikinci derece taksirle adam öldürmekten yargılanacağı duyurulmuştu.

Yorumlar (0)