Messi mi Ronaldo mu?

ESPN, 2019'un en iyi oyuncularını seçti. 10 ayrı kategorideki ödüllerin 5'ini Liverpool'un kazanması dikkatlerden kaçmadı. Messi ve Ronaldo'nun kıyasıya yarıştığı en iyi forvet kategorisinde bu kez Barça'nın yıldızı Messi kazandı.

SPOR 21.11.2019, 15:49 12.01.2020, 16:50
Messi mi Ronaldo mu?

Dünyanın önde gelen spor medyası kuruluşları arasında yer alan ESPN, 2019 yılının en iyilerini seçti.

Mevkilere göre yapılan kategorilerde son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Liverpool ödüllere damgasını vurdu.

Kırmızılar 10 kategorinin 5'inde liderliğin sahibi oldu.

En iyi teknik direktör ödülünün sahibi Jurgen Klopp'un olurken, savunma mevkisinde ki tüm ödüller de yine Alman teknik adamın öğrencilerine gitti.

En iyi kaleci Alisson, en iyi sağ bek Trent Alexander-Arnold, en iyi stoper Virgil Van Dijk ve en iyi sol bek Andrew Robertson olarak açıklandı.

En iyi merkez orta saha ödülüne Fransa'nın Dünya Kupası'nı almasına büyük katkı sağlayan Chelsea'nin yıldız oyuncusu N'golo Kante seçildi.

En iyi ofansif orta saha ise Manchester City ile Premier Lig Şampiyonluğu'nun sahibi olan Portekizli Bernardo Silva oldu.

Manchester City'nin başarılı teknik direktörü Pep Guardiola'nın iki oyuncusu daha ödülün sahibi oldu.

City ve İngiltere'nin parlayan yıldızı Raheem Sterling, yılın kanat oyuncusu, golcüsü Sergio Aguero da yılın santrforu ödülüne layık görüldü.

Messi mi Ronaldo mu?

Messi mi, Ronaldo mu sorusu, seçici kurulu en çok zorlayan kısımdı.

Griezmann, Salah, Neymar gibi futbolcuların kıyasıya mücadele ettiği forvet kategorisini, Barcelona'nın yıldız futbolcusu Lionel Messi kazandı.

İkinci sırada  Cristiano Ronaldo alırken, 3'üncü sırada da Kylian Mbappe yer aldı.
 

Yorumlar (0)