Manchester City, deplasmanda Liverpool'u paramparça etti

İngiltere Premier Lig'de zirve yarışını yakından ilgilendiren müsabakada, Manchester City, deplasmanda Liverpool'u 4-1'lik net bir skorla mağlup ederek liderliğini devam ettirdi.

SPOR 07.02.2021, 22:22 08.02.2021, 14:33
Manchester City, deplasmanda Liverpool'u paramparça etti

Ligin 23. hafta karşılaşmasında bu sezon zirve mücadelesi veren 2019-2020 sezonu şampiyonu Liverpool, lider Manchester City'yi Anfield Stadyumu'nda konuk etti.

Orta saha mücadelesi ile başlayan müsabakada Raheem Sterling'in ceza sahasında düşürülmesi ile penaltı kazanan konuk ekipte topun başına geçen Türk asıllı Alman oyuncu İlkay Gündoğan, dakikalar 37'yi gösterdiğinde kullandığı penaltı vuruşundan yararlanamadı ve ilk yarıda skor değişmedi.

Maçın ikinci yarısına hızlı bir başlangıç yapan Manchester City'de İlkay Gündoğan, dakikalar 49'u gösterdiğinde kaydettiği golle takımını öne geçirdi. Gol yedikten sonra atak futbol oynamaya başlayan Liverpool, dakikalar 63'ü gösterdiğinde Mısırlı yıldız Salah'ın penaltı vuruşunu gole çevirmesiyle maçta skoru eşitlemeyi başardı.

Art arda ataklar geliştiren Manchester City'de bir defa daha sahne alan İlkay, dakikalar 73'ü gösterdiğinde bir gol daha kaydetti. Dakikalar 76'yı gösterdiğinde Sterling, dakikalar 83'ü gösterdiğinde Foden'in golleriyle Manchester City, Liverpool'u 4-1 gibi ağır bir skorla yendi.

Bu neticeyle puanını 50'ye yükselten Manchester City, en yakın rakibi Manchester United ile arasındaki puan farkını 5'e yükseltti. Son şampiyon Liverpool ise 40 puanla 4. sırada konumlandı.





 

Yorumlar (0)