Ekrem İmamoğlu duyurdu: İstanbul'a 'HIZRAY' geliyor

Beylikdüzü ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasında gerçekleştirilmesi planlanan yeni metro hattı için bu sene ihaleye çıkılacak. 'HIZRAY' adı verilen hat ile 72 kilometre uzunluğundaki mesafe 1 saatte gidilebilecek.

GÜNDEM 07.02.2021, 22:56 08.02.2021, 15:50
Ekrem İmamoğlu duyurdu: İstanbul'a 'HIZRAY' geliyor

Mega kent İstanbul'a iki yeni metro hattı daha yapılması planlanıyor. Yeni hat; kentin bir ucundan diğerine, Beylikdüzü'nden Pendik'e, 72 kilometrelik hat boyunca uzanacak.

2021 yılı içerisinde ihalesinin yapılması planlanan ve 'HIZRAY' ismi verilen yeni metro hattı ile iki mesafe arası yaklaşık olarak 1 saate düşecek. Hattaki ulaşım hızı saatte 80 kilometreye kadar ulaşacak. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 'Raylı Sistemlerde Büyük Hamle' toplantısı gerçekleştirdi.

Haliç Kongre Merkezi'nde organize edilen toplantıda konuşma yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'un toplu ulaşım sisteminin ana omurgasını raylı sistemler oluşturmak zorundadır." dedi.

İmamoğlu, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın tamamlayacağı 91,5 kilometrelik hatlarla beraber, kentin toplam raylı sistem ağı, 424,85 kilometreye ulaşmış olacak. 2024-2029 yılları arasında projelerini hazırladığımız yeni hatlarla beraber, toplam ağımız 622,15 kilometreye ulaşacak." ifadelerine yer verdi.

İmamoğlu, Beylikdüzü-Esenyurt-Sefaköy-İncirli Metro Hattı için de 2021 yılı içerisinde ihaleye çıkılacağını sözlerine ekledi.

Öte yandan, Rumeli Hisarı-Aşiyan füniküler hattı da bu yıl içerisinde hizmete açılacak. Altunizade-Beylerbeyi ve İTÜ-İstinye arasına da iki yeni füniküler hattı inşa edilecek.

Yorumlar (0)