Liverpool sezonu kupayla açtı

İngiltere Community Shield Kupası müsabakasında Manchester City'yi 3-1 mağlup eden Liverpool, kupayı müzesine götürdü.

SPOR 31.07.2022, 01:30
Liverpool sezonu kupayla açtı

İngiltere Premeir Lig'in son şampiyonu Manchester City ile FA (İngiltere Federasyon) Kupası'nın son sahibi Liverpool, Leicester şehrindeki King Power Stadyumu'nda Community Shield Kupası için kozlarını paylaştı.

Rakibini yeni transferi Darwin Nunez ile Mohamed Salah ve Trent Alexander-Arnold'ın golleriyle 3-1 yenmeyi başaran Liverpool, söz konusu kupayı 16'ıncı defa müzesine götürmeyi başardı. 

Manchester City'nin tek sayısı ise Julian Alvarez'den geldi.

Manchester City'nin Norveçli genç yıldızı Erling Haaland, 90 dakika boyunca sahada kaldığı müsabakayı gol kaydedemeden tamamladı. 

Liverpool'un son sayısını atan Darwin Nunez ise 59'uncu dakikada oyuna girdi. 
 


'Liverpool en pahalı transferi' olarak açıklanmıştı

Liverpool, geçtiğimiz haziran ayında, Portekiz ekiplerinden Benfica takımında forma giyen Uruguaylı golcü oyuncu Nunez'i renklerine bağladığını açıklamıştı.

Liverpool Kulübü, 22 yaşındaki golcü futbolcu Nunez ile uzun süreli bir kontrat imzalandığını duyurmuştu.

Nunez, Almeria ve Penarol gibi kulüplerde oynadıktan sonra 2020 yılında Benfica'ya imza atmıştı. Benfica'da oynadığı iki sezonda 85 karşılaşmaya çıkan Nunez, 48 gol attı.

Liverpool'da 27 numaralı formayı sırtına geçiren Uruguaylı oyuncu, 100 milyon avroluk maliyetiyle Liverpool tarihindeki en pahalı transfer olarak tarihi geçmişti.

Bir evvelki rekoru 2018 senesinde 85 milyon avroluk bonservis bedeliyle Southampton'dan alınan Hollandalı defans oyuncusu Virgil van Dijk egale etmişti.
 

Yorumlar (0)