Lisanslı basketbolculardan örnek hareket: Önce kitap, sonra oyun

Düzce’de Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne bağlı olan 15 lisanslı sporcu, önce 20 dakika kitap okuyor. Daha sonra ise antrenmana başlayıp basketbol oynuyorlar!

SPOR 14.03.2021, 17:03 14.03.2021, 17:47
Lisanslı basketbolculardan örnek hareket: Önce kitap, sonra oyun

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde eşi benzeri görülmemiş bir uygulama, eğitimin değerini bir kez daha ortaya koydu. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne bağlı olarak 14-15 yaş arasında bulunan 15 tane lisanslı sporcu, haftada üç kez basketbol eğitimi alıyor. Hem maç yapan hem de antrenmanlara çıkan gençler, bedenlerinin yanında ayrıca 4 yıldır da zihinlerini de geliştiriyor.



Gençlerin basketbol antrenörü olarak görev yapan Oğuzhan Gümüş’ün başlattığı çalışmayla sporcu gençler, ilk olarak antrenmana başlamadan önce 20 dakika boyunca kitap okuyorlar. Daha sonra ise basketbol oynamayı sürdüren gençler, sinen ve bedenen gelişiyor.

Antrenman yapmadan önce kitap okuyorlar

Basketbolun bir nevi zekayla da bağlantılı bir oyun olduğunu belirten Gümüş, beden gelişiminin de yanında zeka gelişimi için antrenman öncesi, sporculara kitap okutmaya başladı. Sporcu gençlerim geleceğe yönelik iyi insan, vatana ve millete hizmet edecek bireyler olmalarının da oldukça önemli olduğunu söyleyen Oğuzhan Gümüş, gençleri evlerinde de kitaba yönelttiğini belirtti. Gençlerin konuşmalarını ve arkadaşlık ilişkilerini de olumlu bir şekilde etkilediğini gördüğünü söyleyen Gümüş, gençlerin hayata bakışlarını geliştirdiğini belirtti.

Basketbol oynamalarını da etkiliyor

Kitap okumayı önemsediğini söyleyen Gümüş, kendisini de iyi bir okur olduğunu ve sporcular başta olmak üzere çevresindeki herkese de bunu aşıladığını belirtti. Sporcu gençler ise antrenman öncesi kitap okumanın kendilerini; kültürel, sportif ve sosyal anlamda geliştirdiğini belirttiler. Sınavlarda sorulan uzun paragraflı sorular için çok iyi olduğunu söyleyen gençler, basketbolu da daha iyi oynamaya başladıklarını belirttiler.

Yorumlar (0)