HDP’li vekil hakkında terör suçuyla soruşturma başlatıldı

HDP’nin Ağrı vekili Berdan Öztürk hakkında terör propagandası yapmak suçuyla soruşturma başlatıldı.

GÜNDEM 14.03.2021, 17:40 15.03.2021, 12:00
HDP’li vekil hakkında terör suçuyla soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP’nin 27. dönem vekili Berdan Öztürk hakkında terör örgütünün propagandasını yapmak suçuyla soruşturma açıldı.

“Papa için hazırlanmış olan pul Kürdistan’ın sembolüdür”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılmış olan açıklamada, “HDP 27. dönem vekili Berdan Öztürk’ün kimi haber sitelerinde yayınlanan ‘DTK olarak her nerede olursa olsun bizim için haritamız değerimizdir ve biz, her zaman Kürdistan ve Kürt halkının değerlerini koruduk ve korumayı da sürdüreceğiz’, ‘Erbil’de bastırılmış olan hatıra pulunun üzerindeki Kürdistan haritası, bütün Kürtlere aittir. Uzun bir zamandır üzerinde yaşadığımız coğrafyanın Kürdistan olduğunu söylüyoruz. Bu yeni keşfedilen bir şey değil. 5 bin senedir bizler bu coğrafyada yaşamımızı sürdürüyoruz. Bu çerçevede Papa’nın ziyareti amacıyla hazırlanan ve üzerinde Kürdistan’ın haritası olan hatıra pulu, Mezopotamya ve Kürdistan coğrafyasının bir sembolüdür.

Bugün Güney Kürdistan, Kuzey Kürdistan, Doğu Kürdistan ve Batı Kürdistan düşmanlıkları Kürt halkına yöneliktir. Kürt halkının değerlerine ve üzerinde yaşamış olduğu coğrafyaya düşmanlık duyuyorlar.” şeklindeki açıklamaları sebebiyle 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 7/2 maddesi dahilinde terör örgütü propagandası yapmak suçuyla soruşturma başlatılmıştır.” denildi.

Yorumlar (0)