Kulüpler Birliği: TFF hakemleri Avrupa standartlarına çekmeli

Kulüpler Birliği Vakfı, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Merkez Hakem Kurulu yapısının Avrupa örneklerindeki standartlara çekilmesi talebinde bulundu.

SPOR 07.03.2021, 10:57 08.03.2021, 10:17 Hanife
Kulüpler Birliği: TFF hakemleri Avrupa standartlarına çekmeli

Son yıllarda Türkiye’de yoğun eleştirilere maruz kalan hakemler, VAR sistemine rağmen tartışmaların odağı olmaktan kurtulamadı.

Bunun üzerine Kulüpler Birliği de bu sıkıntıyı dile getirmek adında yazılı bir açıklamada bulundu.

"Avrupa standartlarını istiyoruz"

Vakıf yazılı açıklamasında, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan taleplerinin, Merkez Hakem Kurulu sisteminin Avrupa örneklerindeki standartlara çekilmesi, hakemlerin atamalarından puanlama yöntemlerine kadar şeffaf ve hesap verilebilir bir yapıya kavuşturulması, hakemlerin eğitim seviyelerinin iyileştirilmesi gerektiği belirtildi.



 "Hakemler liyakata göre yükseltilsin"

Açıklamada, hakem seçimlerinin yetenek ve bireysel üstünlüklere bakılarak, her zaman daha bilgili ve yetenekli kişilerin seçildiği, ilerleme ve yükselmelerinin liyakata göre yapıldığı, gruplaşmalara engel olunan üst düzey bir organizasyon haline getirilmesi ile gelişeceğinin altı çizildi.

"MHK'nın yapısı, modern futbol seviyesine getirilmeli"

Kulüpler Birliği Vakfı, Türkiye Futbol Federasyonu’nun, tüm masraflarının Süper Lig kulüplerinin karşıladığı Merkez Hakem Kurulu yapısını modern futbol seviyesine getirmeye yönelik gerekli yaptırım ve uygulamaları yapmasını talep etti.



"Tüm giderlerini ödediğimiz VAR'da şüpheli yanlış uygulamalar"

Bu taleplerinin sadece Süper Lig kulüplerinde değil alt ligde mücadele eden kulüplerde de dile getirdiği bir gerçek olduğunu belirte vakıf, bu durumda maç sonuçlarını etkileyecek hatalar yapan hakemlerin hiçbir şekilde karşılık görmemesi, standart olması gereken kararların maçlara göre değişkenlik göstermesi, eğitim masraflarına kadar tüm giderleri tarafımızdan ödenen VAR’ın birçok şüpheyi barındırdığı yanlış uygulamaları, hakemlerin eğitimlerini, bilgilerini ve tarafsızlıklarını tartışılır hale getirdiği belirtildi.

"Çözüm olmazsa alternatiflere bakacağız"

Federasyonun bu konuya çözüm getirmemesi durumunda Kulüpler Birliğinin, kulüplerin hak ve hukuklarını eşit bir şekilde savunma kararlılığı içinde bu konunun alternatifli çözüm önerileri ile takipçisi olacağı söylendi.
 

Yorumlar (0)