Korsan yayına ilk resmi yasak

Türk futbolunda çok büyük gelir kayıplarına sebep olan korsan maç yayınlarının engellenmesi adına resmi olarak ilk adım atılmış oldu ve geçtiğimiz hafta oynanan karşılaşmaları internet üzerinden korsan bir şekilde yayınlayan çok sayıda site kapatıldı.

SPOR 07.02.2022, 18:25
Korsan yayına ilk resmi yasak

TFF'den (Türkiye Futbol Federasyonu) edinilen bilgiler doğrultusunda, yayın hakkı olmamasına rağmen futbol müsabakalarını bedava veyahut cüzi ücretler karşılığında seyircilere sunan internet siteleri için yasal işlemler başlatıldı.

Korsan yayınlarla mücadele çerçevesinde TFF, 5894 sayılı kanunun konuyla ilgili maddesi kapsamında, hukuk dışı yayın gerçekleştirdiği belirlenen internet sitelerine erişim engeli uygulanması yönünde karar aldı.

Katarlı yayıncı kuruluşun başvurularını da değerlendirmeye alan TFF yönetimi, ihlalde bulunan çok sayıda sitenin kapatılması adına durumu yetkili organlara bildirdi. Erişim Sağlayıcılar Birliği tarafından yasal düzenleme çerçevesinde korsan maç yayını gerçekleştiren internet adreslerine derhal erişim engeli getirildi ve futbol tutkunlarının illegal yollardan maç seyretmesinin de önüne geçildi.

"Kulüpleri ve yayıncı kuruluşu maddi kayba uğratıyor"

Federasyon tarafından yapılan girişimlerle özellikle son senelerde büyük bir yükseliş gözlemlenen, kulüpler ve yayıncı kuruluşlar başta olmak kaydıyla bütün paydaşları ciddi manada sıkıntıya sokan kaçak yayınların engellenmesi adına büyük bir adım atılmış oldu.

Uygulama, her çeşit korsan maç yayınına ilgi gösterilmemesi için her hafta sıkı bir biçimde sürecek ve kaçak yayınla mücadele kapsamında etkin bir şekilde devam ettirilecek.

Gerçekleştirilen yasal düzenleme ile TFF, futbol karşılaşmalarına dair yayınların dijital ortamda hukuk dışı olarak kullanıma açıldığının belirlenmesi durumunda, ihlalin yapıldığı bölüm, kısım ve yayın ile ilgili olarak erişim engelinin uygulanması hususunda karar alıyor ve bahse konu karar, uygulamaya konulmak üzere ilgili kanun çerçevesinde Erişim Sağlayıcıları Birliği'ne iletiliyor. 

Yorumlar (0)