Konya sporun başkenti oluyor! 5. İslami Dayanışma Oyunları için tarih verildi

Konya’nın kapılarını açtığı 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın birbirinden harika gösterilere sahne olacağı açılış töreni, 9 Ağustos Salı gününün akşamı gerçekleştirilecek.

SPOR 08.08.2022, 13:55
Konya sporun başkenti oluyor! 5. İslami Dayanışma Oyunları için tarih verildi

Ev sahipliğini Konya’nın yaptığı 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın açılış törenine çok kısa bir süre kaldı. 9 Ağustos Salı günü yapılacak olan açılış töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılım sağlaması ile gerçekleştirilecek.

Bütün şehir merakla bekliyor

Şehirde bu zamana kadar gerçekleştirilen en önemli etkinliklerden birisi olduğunu ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın kentte büyük bir merak konusu olduğunu ifade etti.

Birbirinden farklı muhteşem görüntüler ortaya çıkacak

Bütün sporseverleri gerçekleştirilecek etkinliğe davet eden Başkan Altay, “9 Salı Ağustos gününün akşamı açılış törenini gerçekleştireceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve birden fazla yetkili isim burada olacak. Oldukça büyük bir etkinlik için hazırlığımızı yaptık. Açılış töreni sırasında yapılacak olanlar hafızalardan uzun süreler çıkmayacak. Birbirinden güzel gösteriler gerçekleştireceğiz. Konya’nın adına yakışır şekilde organizasyonları ve müsabakaları bitirmeyi planlıyoruz. Kentimize İslami Dayanışma Oyunları’nın gelmesini sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bütün Konyalılar adına teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Ortak imza atılmıştı

İslam Ülkeleri Spor Başkenti olan Konya ile ilgili ortaklık anlaşmasını da Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İslami Dayanışma Spor Federasyonu Başkanı Prens Abdülaziz Bin Türki Al Faysal Al Saud ve Konya Valisi Vahdettin Özkan ile beraber imza attıklarına vurgu yapan Başkan Altay, 2023 Dünya Spor Başkenti olarak Konya’nın seçildiğine de değindi.

“Büyük bir tanıtım özelliği taşıyor”

2022 ve 2023 senesinin Konya için sporla bütünleşmiş bir yıl şeklinde tarihteki yerini alacağını ifade eden Başkan Altay, “Toplamda 56 ülkeden 4.200 sporcu burada etkinliklere katılım sağlayacak. Bu organizasyon 9-18 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. 5. İslami Dayanışma Oyunları hem Türkiye’yi hem de Konya için büyük bir tanıtım özelliği sağlayacak” dedi.

Maher Zain konseri verilecek

9 Ağustos Salı tarihinde 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın açılış töreni Konya Büyükşehir Stadyumu’nda saat 20.00’de gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra seremonide dünyaca tanınmış müzisyen Maher Zain de konser verecek.

Bunun sonrasında, hafızalara kazınacak video mapping, ışık ve drone gösterilerine de ev sahibi olacak Konya, törenini gerçekleştirmiş olacak.

Yorumlar (0)