Mehmet Ali Çelebi kimdir? Mehmet Ali Çelebi'nin siyasi hayatı...

CHP eski milletvekili Mehmet Ali Çelebi, partisinden istifa etmesinin ardından Muharrem İnce’nin genel başkanlığını yaptığı Memleket Partisi’ne katılmıştı. Çelebi daha sonra bu partiden de istifa etmiş ve yoluna bağımsız milletvekili olarak devam edeceğini açıklamıştı. Peki İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi kimdir? İşte detaylar…

SİYASET 08.08.2022, 14:08 09.08.2022, 15:08
Mehmet Ali Çelebi kimdir? Mehmet Ali Çelebi'nin siyasi hayatı...

CHP eski İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, bugünlerde Cumhur İttifakı’na yakınlığı ve muhalefet partilerine yönelik eleştirileriyle gündeme geliyor. 

Mehmet Ali Çelebi kimdir?

Mehmet Ali Çelebi, Ankara’da 23 Temmuz 1984’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Amasya’da gören Çelebi, İzmir Maltepe Askeri Lisesi’nden birincilik derecesiyle mezun oldu.

Kara Harp Okulu’nu 4’üncülükle tamamlayarak 2007’de Teğmen rütbesini aldı. Makine Mühendisi bölümünden mezun oldu.

1 yıllık eğitimin ardından askeri helikopter pilotu oldu. Askerlikten ayrılmasının ardından uçak pilotluğu eğitimi aldı. CHP 35 ve 36.Kurultaylarında Parti Meclisi Üyesi olarak görev yaptı.

Ergenekon’dan 4,5 yıl hapis yattı

FETÖ kumpası olarak bilinen Ergenekon davasından 4,5 yıl hapiste tutulan ve mahkemedeki savunmalarıyla ismini duyuran Teğmen Mehmet Ali Çelebi, Silivri'de verdiği ifadeler ve savunmalarıyla dikkat çekmişti.

Yorumlar (0)