Katar'da kamera krizi!

Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen 2019 Dünya Atletizm Şampiyonası’ndaki yeni yakın çekim kameraları kadın koşuculardan büyük tepki aldı.

SPOR 03.10.2019, 09:24 03.10.2019, 11:55
Katar'da kamera krizi!

Doha'da seyircisiz devam eden atletizm şampiyonasında sprint çıkış takozlarına konulan yeni kameralar tartışma konusu oldu. 

Alman kadın atletlerin kameraların üzerine tırmanmak zorunda kaldıklarını ve vücutlarının yakın plandan çekilmesini protesto etmesi üzerine IAAF çekimlerde kısıtlama yapılmasına karar verdi.

Takoz çıkışlarına yerleştirilen yeni minyatür kameralar, ‘yarıştan önceki en yoğun, en heyecanlı anları yakalamak’ için yerleştirilmişti.

Ancak 100 metre yarış çıkışlarında atletler çıkış pozisyonu alırken kameraların üzerine tırmanmaktan rahatsız olan kadın sporcular, vücutlarının yakın plandan çekilmesi konusunda şikayette bulundular.

Bild gazetesine demeç veren kadın atletlerden Gina Lückenkemper, “Bu kameranın geliştirilmesi sürecine tek bir kadın dahil edildi mi? Bence hayır, hiç sanmıyorum. Bunu protesto edecek tek kişinin de biz olmadığını sanıyoruz” dedi.

“Dar atlet şortlarla çıkış takozundaki kameranın üzerine tırmanmak bana çok rahatsızlık verdi” diye sözlerine decam eden Lückenkemper’e atlet Tatjana Pinto da destek verdi.

Lückenkemper ile Pinto’nun 100 metre yarı final yarışında elemenin ardından gelen şikayetler üzerine Alman Atletizm Federasyonu’ndan (DLV) yetkilileri araya girdi.

Yakın çekim kameralarının çekimlerinde bir sınır olmasını isteyen DLV, sadece atletlerin takozlara yerleşmesinin ardından kameraların yayına başlamasını ve sadece yakın plana yüzün alınması gibi isteklerde bulundu. DLV’nin bu talepleri, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından olumlu sonuç verdi.

Taraflar pazar günü anlaşma sağladı. Büyük ekrana yansıtılan yakın çekimlerin sadece atletleri sprinte çıkmalarına anlar kala takozlara çömelirken göstermesi ve kameralardan alınan görüntülerin verilerinin günlük olarak silinmesi kararlaştırıldı.

Yorumlar (0)