Kaan Ayhan ve Kenan Karaman operasyonu başlıyor!

Galatasaray'da Luyindama’nın sezonu kapatmasından sonra stoper transferi öncelik aldı. Fatih Terim, Kaan Ayhan’ı istedi.

SPOR 25.11.2019, 10:49 12.01.2020, 16:23
Kaan Ayhan ve Kenan Karaman operasyonu başlıyor!

Galatasaray, transfer listesinde yer alan Kenan Karaman ile Fortuna Düsseldorf’ta forma giyen millî yıldız için Almanya’nın kapısını çalacak. Uzun zamanadır Kenan konusunda aracılarla temas kurmaya çalışan sarı-Kırmızılı yönetim, Kaan’ı da listeye ekleyerek Düsseldorf’a paket teklifi yapacak. Takımdaki Türk oyuncu kalitesini artırmak isteyen Galatasaray için iki oyuncu ilaç gibi gelecek.

Henry Onyekuru transferinde sona yaklaşan ve Ocak ayında eski yıldız futbolcusunu transfer etmenin planlarını yapan sarı-kırmızılı takımda, sıra yerli futbolculara geldi. Luyindama’nın çapraz bağ sakatlığı sebebiyle sezonu kapatmasından sonra stoper transferi en üst sırada yerini aldı. Tecrübeli teknik direktör Fatih Terim, hata yapma lükslerinin olmadığını vurgulayarak, nokta atışı transferler yapmak istiyor. A Millî Takım’dan eski futbolcusu olan Kaan Ayhan’ın adını veren Fatih Terim, “Şartları sonuna kadar zorlayalım” dedi. Kenan Karaman için Fortuna Düsseldorf takımı ile temas halinde olan Galatasaray, aynı kulübün diğer gurbetçi futbolcusu Kaan’ı da listeye ekleyip, Almanlar’a paket teklifi sunmanın hazırlıklarını yapıyor.

Transfer ücreti Belhanda’dan gelecek

Önümüzdeki haftalarda Düsseldorf’a teklif sunacak olan Galatasaray, iki millî futbolcu için kesenin ağzını açacak. Devre arasında Belhanda’yı 10-15 milyon Euro arası bir rakama Arap kulüplerine satmak isteyen sarı-kırmızılı takım, bu paranın büyük bölümünü Kenan ile Kaan transferinde kullanacak. Fatih Terim'in bu futbolcularda ısrarcı olmasının sebebi, hem takımdaki yerli kalitesini yükseltmek hem de önümüzdeki sezonlarda azaltılacak yabancı sayısına erkenden adapte olmak istiyor.

"Bir gün Türkiye’de oynamak isterim"

A Millî Takımın son oynadığı Andorra karşılaşmasından sonra basın mensuplarının sorularını yanıt veren Kaan Ayhan’a, Türkiye’ye gelmek isteyip istemediği sorusu yöneltilmişti. Kaan, “Her gurbetçi oyuncu gibi bir gün ülkemde forma giymek isterim” şeklinde yanıt vermişti. Daha önce Schalke 04’te forma giydiği dönemde Galatasaray’ın teklifine sıcak bakmayan 25 yaşındaki stoperin, bu kez gelmeye hazır olduğu iddia ediliyor.

Yorumlar (0)