Jorge Jesus rotasyona devam ediyor: 5 maçta 24 oyuncu!

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında sahasında Yukatel Kayserispor'u 2-0 yenen Fenerbahçe, puanını 10'a yükseltti. Teknik direktörü Jorge Jesus'un sahaya farklı bir ilk 11 sürmesi dikkatlerden kaçmadı. Deneyimli teknik adam, son 5 maçta 24 farklı oyuncuya görev verdi.

SPOR 04.09.2022, 11:47 05.09.2022, 13:13 Hakan Öksüz
Jorge Jesus rotasyona devam ediyor: 5 maçta 24 oyuncu!

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe, gaziantep, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında sahasında Yukatel Kayserispor'u ağırladı. Yukatel Kayserispor karşısında etkili bir oyun ortaya koyan sarı lacivertliler, 37'de Joao Pedro ile öne geçti. Dakikalar 50'yi gösterirken sahneye çıkan Joshua King, skoru 2-0'a getirdi. Karşılaşma bu skorla sona erdi. Fenerbahçe puanını 10'a yükseltti, Yukatel Kayserispor ise 6 puanda kaldı.

Konyaspor maçından farklı bir ilk 11 sahaya çıktı

Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus, sahaya farklı bir ilk 11 ile çıktı. Osayi-Samuel, Lincoln, Rossi, Arda Güler ve Serdar Dursun maça yedek başladı. Alioski ve İrfan Can Kahveci ilk 11'e alındı. önceki hafta 1-0 kaybedilen Konyaspor maçında sahaya sürülen oyunculardan 6'sının Yukatel Kayserispor maçında dinlendirildiği görüldü.

Jorge Jesus: Rotasyon yapmak zorundayız

Portekizli çalıştırıcı Jorge Jesus'un her maçta sahaya farklı bir kadro çıkarması geleneği devam etti. UEFA Avrupa Ligi maçları nedeniyle rotasyona gitmek zorunda kaldıklarını belirten tecrübeli teknik adam, "Ligdeki diğer takımların daha çok dinlenme şansı var. Bizim dışımızda Trabzonspor ve Başakşehir de 3 günde bir maç yapıyor. Oyuncuları dinlendirmeliyiz." ifadelerini kullanmıştı.

Joshua King, gollerine devam ediyor

İlk 11'de sahaya çıktığı birinci karşılaşmada gol atan Joao Pedro, büyük sevinç yaşadı. Norveçli Joshua King, sarı lacivertli formayla çıktığı 6 mücadelede 3 kez rakip fileleri sarstı. Konuk ekip Yukatel Kayserispor'un İranlı defans oyuncusu Majid Hosseini, 55'inci dakikada sakatlanarak oyundan çıktı. Çağdaş Atan'ın yönetimindeki Yukatel Kayserispor, ilk 5 maçta 3 yenilgi aldı.

Yorumlar (0)