İşte Kırkpınar'da finalin adı...

658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde finalin adı belli oldu. Ali Gürbüz ile Orhan Okulu, finalde kozlarını paylaşacak.

SPOR 07.07.2019, 17:49
İşte Kırkpınar'da finalin adı...

658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde yarı final müsabakası, kura ile çekimi ile başladı. Kura sonucunda Orhan Okulu, Mehmet Yeşil Yeşil ile eşleşirken, Hamza Köseoğlu ise Ali Gürbüz ile eşleşti. Başpehlivanlar, peşrevle tribünleri selamlayarak güreşe tutuştu. 

Erzurumlu Hamza Köseoğlu ile Antalyalı Ali Gürbüz arasındaki güreş, sert el enselerle başladı. 

Ali Gürbüz, uzun boy avantajını kullanarak rakibinin dalma planlarını engelledi. Rakibinin boşluğunda dalan Hamza Köseoğlu, rakibinin bacağını yakaladı ancak bu şansı değerlendiremedi. Pozisyondan kurtulan Ali Gürbüz, ayağını taktığı Hamza Köseoğlu'nu sırt açık düşürerek finale yükselmeyi başardı. 

Mehmet Yeşil Yeşil ile Orhan Okulu'nun güreşi de heyecanlı başladı. İlk dakikalarda Mehmet Yeşil Yeşil bastırdı. Daha sonra Mehmet Yeşil Yeşil, rakibini üstüne çekmek için güreşi yerde sürdürmeye çabaladı. Orhan Okulu da bu çabaya rakibini geri sürerek yanıt verdi. Orhan Okulu, müsabakada daha baskın güreşti. Müsabakanın 21. dakikasında Okulu, rakibinin paçasından yakalayarak açık düşürdü. Orhan Okulu, bu hamlesiyle birlikte güreşi galip tamamlayan taraf oldu. 

Böylece Ali Gürbüz ve Orhan Okulu finale adını yazdırdı.

İşte yarı final müsabakasından görüntüler...

Yorumlar (0)