Irmak Yıldırım, motorkros şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek!

Dünya Kadınlar Motorkros Şampiyonası bu yıl, Afyonkarahisar’da yapılacak. Yarışmada Türkiye’den ise, 16 yaşındaki Irmak Yıldırım katılıyor. 9 yıldır motor sporuyla uğraşan Yıldırım, antrenmanlarına Balıkesir'in Susurluk ilçesinde devam ediyor.

SPOR 07.03.2021, 14:52 08.03.2021, 14:28
Irmak Yıldırım, motorkros şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek!

16 yaşındaki genç motorkrosçu Irmak Yıldım, Afyonkarahisar’da düzenlenecek olan ve dünyadan bir çok kadın motorkrosçunun katılacağı “Dünya Kadınlar Motorkros Şampiyonası” na katılıyor. Yarışmada Türkiye’yi temsil edecek olan ilk kadın yarışmacı olan Yıldırım, Balıkesir'in Susurluk’ta ailesinin verdiği destekle çalışmalarını sürdürüyor. İzmir’de yaşamını sürdüren Yıldırım, ayrıca motosiklet parkurlarının bulunduğu kentlere de seyahatler gerçekleştiriyor.

Yarışma, Eylül’de Afyon’da yapılacak

Geçtiğimiz yıl koronavirüs salgını nedeniyle yapılamayan ve bu yıla ertelenen Dünya Motokros Şampiyonası’nın Türkiye etabı, 8-12 Eylül'de Afyonkarahisar’da bulunan parkurda düzenlenecek. Mayıs ayında Hollanda'da başlayacak olan etkinlikler kapsamında Dünya Motokros Şampiyonası, Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası, Avrupa Motokros Şampiyonası, MX1 ve MX2 yarışları gerçekleşecek.

Dünya Kadınlar Motorkros Şampiyonası yani MXGP'nin Afyonkarahisar'da yapılacak 11. ayağında yarışacak Yıldırım, ilk üçte yer almak için mücadele vermeyi amaçlıyor. Babasının Türkiye Motor Federasyonu’nda görev almasının etkisiyle etkinliklere giden Yıldırım, o yarışmalardan etkilenerek yarışçı olmak istedi. Babasının teşvikiyle süpermoto ve motokros yarışlarına katıldığını söyleyen Yıldırım, 2 yıldır uluslararası yarışlara katıldığını belirtti. Bu yarışmaya katılan ilk kadın motorkros sporcusu olan Irmak Yıldırım, bu konuda gururlandığını ve heyecanlı olduğunu söylüyor. Her akşam spor yaptığını belirten Yıldırım, bol bol antrenman yaptığını ve bulunduğu kategoride ilk üçte olma hedefi olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)