Hamamcıoğlu'ndan adaylık açıklaması!

Son dönemde Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ile yaşadığı fikir ayrılıkları ile gündeme gelen sarı-kırmızılı kulübün Divan Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, olası bir seçimde aday olmayacağını dile getirdi. Hamancıoğlu ayrıca çok konuşulan omuz atma polemiğinin perde arkasını da anlattı.

SPOR 13.11.2019, 15:21
Hamamcıoğlu'ndan adaylık açıklaması!

Sarı-kırmızılı kulübün Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda gerçekleşen olağan divan kurulu toplantısında konuşan Hamamcıoğlu, kulüp yönetimine muhalif olmadıklarını ancak tüzüğe göre hareket etmeye devam edeceklerini ifade etti.

"Şu ana kadar kimsenin adamı olmadım"

Galatasaray Kulübü Başkanlığı’na aday olacağı iddialarına Eşref Hamamcıoğlu, “Tüzüğe göre kulübün yönetilmesi için 2200 civarında divan üyesini temsille görevliyim. Ben ve arkadaşlarım, eğer tüzüğe aykırı bir davranış varsa bunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Beni ve arkadaşlarımı sindirmeye çalışmak beyhudedir. Şu ana kadar kimsenin adamı olmadım. Başkanlığa aday değilim. Kimsenin vehim içinde olmasına gerek yok. Bunu defalarca söyledim. Ne kulübün yönetimine müdahil oluruz ne de başka bir şey yaparız. Divan kurulu başkanlığı, yönetim kurulu başkanlığına rakip değildir. Aynı kulvarda değiliz.” şeklinde yanıt verdi.

Eşref Hamamcıoğlu, Galatasaray'ın  114. kuruluş yılı programı kapsamında kurucu başkan Ali Sami Yen’in mezarı başında düzenlenen törende kulüp başkanı Mustafa Cengiz ile arasında yaşanan ve medyada yer alan görüntüler hakkında da açıklama yaptı.

"Bu nasıl bir algı yönetimi?"

Yaşanan olayların basında farklı bir şekilde lanse edildiğini ifade eden Hamamcıoğlu'nun açıklaması şu şekilde:

“Geleneklere göre kulübün kuruluş yıl dönümünde Ali Sami Yen’in mezarına gidilir. Ritüeldir bu. Temsil ve protokol görevi uygulanır. Sayın başkan Mustafa Cengiz de geldi. Süratli bir şekilde selam vermeden doğrudan kabrin başına geçti. Ben de divan başkanı olarak yerimi aldım. Sevgili başkana ‘Günaydın.’ dedim. Cevap alamadım. Ceketimi düzelttim. Dirsek teması olmuş. Her omuz sürttüğümüz yerde kavga mı ediyoruz? Bu nasıl bir algı yönetimi? Benim gibi bir insanın birine omuz atması söz konusu olabilir mi? Başkan, ‘Beni sıkıştırıyorsunuz, az öte gidin.’ dedi. Ben de gittim. Hadise böyle. Daha sonra da dağıldık. Bu, basında köpürtüldü. Beni linç etmeye başladılar. Galatasaray hayatımda enteresan bir tecrübe oldu. Bunu köpürtenler arasında Galatasaray Kulübü üyesi medya mensupları da var. Bunların üstesinden geliriz. Çabuk pes eden bir insan değilim.”

Yorumlar (0)