Galatasaray'ın işi çok zor!

Galatasaray adına millî karşılaşmalar adeta kabus etkisi yaşattı. Luyindama, Muslera, Babel ve Lemina, millî takımlarda sakatlık yaşadı. Başakşehir karşılaşmasında Luyindama kesin yok; Babel, Muslera ve Lemina ağrı hissetmezlerse tek antrenmanla sahada yerini alacak. 

SPOR 20.11.2019, 13:03 12.01.2020, 17:02
Galatasaray'ın işi çok zor!

Bir süredir sakatlıklarla mücadele eden Galatasaray’da ‘ilaç olacak’ gözüyle bakılan milli ara, kulübe beklenenin tam tersini yaşattı. İlk olarak, 1.5 aydır forma giyemeyen Radamel Falcao’nun takım için son derece kritik olan Medipol Başakşehir ve Club Brugge karşılaşmalarında oynayamayacağı ifade edildi. Sonrasında, Falcao ve Andone’nin sakatlığında santrfor olarak oynaması planlanan Ryan Babel, Hollanda Milli Takımı’nda dizinden sakatlık yaşadı. Yarın yapılacak antrenmanda yer alması beklenen Babel, ağrıları olmazsa Başakşehir maçında forma giyecek.

Luyindama'nın sağlık durumu bugün netlik kazanacak

Babel ile aynı gün takımın başarılı file bekçisi Fernando Muslera da belinden yaşadığı ağrılar sebebiyle Uruguay Milli Takımı’nın kadrosundan çıkmak zorunda kaldı. Sakatlığının ciddi olmadığı ifade edilen Muslera, sadece taktik idmanına katıldıktan sonra Başakşehir karşılaşmasında görev alacak. Babel ve Muslera’dan sonra Christian Luyindama da Demokratik Kongo’nun Gambiya ile oynadığı maçta yaşadığı sakatlık sebebiyle oyunu yarıda bırakmak zorunda kaldı. Luyindama’nın ne kadar süre sahalardan uzak kalacağı yarın İstanbul’da çekilecek MR'ın ardından netlik kazanacak. Ancak Başakşehir karşılaşmasında oynaması beklenmiyor.

Son sakatlık haberi dün geldi. Gabon Millî Takımı’na giden Mario Lemina’nın sağ diz iç yan bağlarında zorlanma olduğu dile getirildi. Lemina da tıpkı Babel gibi yarın taktik idmanında ağrı hissetmezse Başakşehir karşılaşmasında görev alacak. Sarı-kırmızılı takımda ayrıca, Şener ve Emre Akbaba da, sakatlıkları sebebiyle cuma günü oynamayacak. Galatasaray'ı, Medipol Başakşehir karşılaşmasından sonra Club Brugge, Trabzonspor ve Aytemiz Alanyaspor karşılaşmalarının yer aldığı kritik bir tablo bekliyor.

Feghouli 11 bin 500 km’lik yolun ardından oynayacak

Galatasaray'da, sakatlıklar dışında bir diğer sorun Feghouli’nin uzun ve yorucu bir yolculuktan sonra yalnızca bir antrenmanla Başakşehir maçına çıkacak olması. Cezayir Milli Takımı’nın Bostwana ile mücadele ettiği karşılaşmada forma giyen Feghouli, 11 bin 500 km’lik yolu iki aktarmalı 12 saatlik uçak yolculuğu ile kat edip, bugün İstanbul’a gelecek ve yarın antrenmanda yer alacak..

Yorumlar (0)