Galatasaray Başkanı'ndan "Ciddi kaybımız var" açıklaması

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Kültür ve Turizm Bakanı tarafından düzenlenen toplantının ardından yaptığı açıklamada maddi olarak ciddi kayıplarının olduğunu söyledi.

SPOR 06.03.2021, 11:31 07.03.2021, 09:38
Galatasaray Başkanı'ndan "Ciddi kaybımız var" açıklaması

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Galatasaray'ın ve diğer kulüplerin gelir kaybı, kaçak yayın problemi gibi konularla ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Türkiye Cumhuriyeti Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından düzenlenen toplantıya katılan Başkan Cengiz, toplantı sonrasında kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Kaçak yayın problemi ve kulüplerin gelirleri konuşuldu

Toplantının ardından kulüp televizyonuna açıklamalarda bulunan Cengiz, toplantıda neler konuşulduğu hakkında detaylı bilgiler verdi. Türk sporunun ve futbolunun yararı için Süper Lig maçlarının kaçak yayınlarının yapılmasının başta yayıncı kuruluşun gelirlerine ve dolayısıyla oradan da kulüp gelirlerine olumsuz etkileri olduğuna vurgu yapıldı. Mustafa Cengiz'in yanı sıra Kulüpler Birliği Başkanı ve Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile brilikte Karagümrük ve Kasımpaşa'nın başkanlarının da katıldığı toplantıda kaçak yayınların engellenmesi için bir düzenleme talep edildi.

"Şampiyonluğun gelmemesi ve pandeminin etkisiyle gelirler düştü"

Pandemiden önce ve pandemiden sonra gelirlerinin, siyahla beyaz gibi birbirinden farklı bir çizgide ilerlediğini belirten Mustafa Cengiz, döviz kurundaki hareketliliğin buradaki etkisine dikkat çekti. 2019'da Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin gelirlerine ciddi etkileri olduğunu vurgulayan Cengiz, "Pandemiden önce 230 milyon TL'ye yakın gelirimiz vardı, şampiyon olamayınca 200 milyon TL civarına düştü. Şu anda 150-160 milyon TL bandında." şeklinde konuştu.

"Euro'ya çevirince ciddi kayıplar ortaya çıkıyor"

Bütün takımlar arasında en yüksek gelire sahip takımın Galatasaray olduğunu söyleyen Mustafa Cengiz, bunu Euro'ya çevirdiklerinde ise Galatasaray'ın ciddi kayıplarının ortaya çıktığını aktardı. Başkan Cengiz, yalnızca Galatasaray için değil bütün kulüpler için bu kayıpların giderilmesi gerektiğini söyleyerek bakanlığın kendilerine bu konuda destek vereceğini belirtti. 

Yorumlar (0)