HES kodunu sürekli unutan Trabzonlu vatandaşın ilginç çözümü…

Trabzon’da HES kodunun gittiği yerlerde sürekli sorulması ve hatırlamak için telefonunu açıp bakması gerektiğini gören Muhammed Memiş, çareyi HES kodunu sırtına yapıştırmakta buldu.

YAŞAM 06.03.2021, 12:50 07.03.2021, 09:35
HES kodunu sürekli unutan Trabzonlu vatandaşın ilginç çözümü…

Trabzon’da gittiği her yerde kendisine HES kodunun sorulduğunu fakat bunu aklında tutmasının çok zor olduğunu söyleyen Muhammed Memiş, işini kolaylaştırmak amacıyla kendince bir çözüm buldu.

Her defasında HES kodunu göstermekte zorluk yaşadığını kaydeden Memiş, montunun arkasına yapıştırmış olduğu kağıda HES kodunu yazdı.

Görenler o anları telefonlarıyla kayıt altına alırken Memiş ise kendisine gösterilen bu ilgiden rahatsızlık duymadığını kaydediyor.

"HES kodunu zihnimde tutamıyorum, böyle bir fikir aklıma geldi"

Memiş konuya ilişkin, “Birkaç günden beri hastaneye gidip geliyorum. Gittiğim her yerde benden HES kodu isteniyor. Özellikle büyük AVM’lere gittiğim zaman aynı durumla karşı karşıya kalıyorum. HES kodumu sürekli zihnimde tutamıyorum, telefonumu ikide bir çıkartarak bakmak yerine böyle bir fikir aklıma geldi. Kağıdı ikiye bölüp HES kodu yazdım ve sırtıma yapıştırdım. ‘Yaptığım bu uygulama millete örnek olsun’ diye düşündüm. Birçok vatandaş bazı yerlere gitmek amacıyla kendisinden istenen HES kodunu bilmediği için geri dönüp zor durumda kalabiliyor.” dedi.

“Sabahtan akşama dek böyle geziyorum”

Memiş, HES kodunu görenlerin kendisiyle fotoğraf çektirmek istediğini kaydederek, “Sabahtan akşama kadar sırtımda yazılı HES koduyla geziyorum. Sakıncası yok diye düşünüyorum, sonuçta HES kodsuz bir yere alınmıyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)