Fransa’da tarih yazdı! Fatma Damla Altın’dan altın madalya

Fransa’da gerçekleştirilen Open Paris 2022 Grand Prix’de mücadele eden özel sporcu Fatma Damla Altın, uzun atlamada birinci olarak tarihi bir başarıya imza attı. 

SPOR 11.06.2022, 10:05
Fransa’da tarih yazdı! Fatma Damla Altın’dan altın madalya

Fransa’da Türkiye’yi temsil eden milli sporcu Altın, uzun atlama kategorisinde rakiplerini geride bırakarak altın madalyanın sahibi oldu. Altın’ın büyük başarısı sonrası Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu da bir kutlama mesajı yayımladı. Yayımlanan açıklamada, “Paris’te gerçekleştirilen organizasyonda, uzun atlama kategorisinde mücadele eden milli sporcumuz Fatma Damla Altın, 5,52 metrelik derecesiyle rakiplerini geride bırakmış ve altın madalyanın sahibi olmuştur. Sporcumuzu bu büyük başarıdan ötürü kutluyoruz” ifadelerine yer verildi. 

“Çok önemli bir organizasyonda ülkemize birincilik ve altın madalya kazandırdı”

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın da yaptığı açıklamada, Fatma Damla Altın’ın büyük başarılarına bir yenisini daha eklediğinin altını çizerek, “Kendisiyle gurur duyuyoruz. Çok önemli bir organizasyonda ülkemize birincilik ve altın madalya kazandırdı. Ülkemizi yurt dışında temsil eden tüm sporcularımızla gurur duyuyoruz. Eda Yıldırım, Esra Bayrak, Mihriban Korkmaz ve tüm teknik personellerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Elbette bu altın madalya, büyük bir emeğin sonucunda elde edildi. Şimdi hedef 2024 Paris Paralimpik Oyunları. İnşallah orada da sporcularımızdan madalyalar bekliyoruz. Her bir sporcumuz bizim için çok değerli. Fatma Damla Altın, spor hayatına oldukça düşkün, disiplinli çalışan ve kendini bu işe adayan bir sporcu. Bugün de emeğinin karşılığını aldı. Herkesin yüreğine sağlık” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)