Edremit Belediye Başkanı'na saldırı: Başkan Yardımcısı görevden alındı

Balıkesir'in Edremit ilçesi Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan'ın, geçtiğimiz günlerde makamında darp edilmesi olayından sonra başlatılan idari soruşturmada, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Kürşad Saran açığa alındı.

GÜNDEM 11.06.2022, 10:22 12.06.2022, 10:07
Edremit Belediye Başkanı'na saldırı: Başkan Yardımcısı görevden alındı

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’a, makamında gerçekleştirilen saldırıya ilişkin soruşturma sürüyor. 

Başkan yardımcısı açığa alındı

Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Kürşad Saran'ın, soruşturma kapsamında açığa alındığı açıklandı.

Edremit Belediyesi tarafından 7 Haziran'da yaşanan olayın ardından başlatılan idari soruşturmada, park ve bahçeler müdürü, fen işleri müdürü, güvenlik amirinden sonra Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Kürşad Saran'ın da açığa alındığı kaydedildi.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, "Yaşanan menfur saldırının ardından başlatılan soruşturmanın salahiyetinin korunması hedefiyle Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Kürşad Saran açığa alındı. Soruşturma neticesinde suçu olanlar ceza alacak, suçu bulunmayanlar ise yeniden görevlerine iade edilecekler." şeklinde konuştu.

Belediye aracına izin verilmeyince belediye başkanına saldırdı

Edremit Belediye Başkanı Selman H. Arslan, makamında 7 Haziran tarihinde Mecit T. tarafından saldırıya uğramış ve saldırı sonucunda burnu kırılan Arslan, Edremit Devlet Hastanesindeki tedavisinden sonra taburcu edilmişti.

İlçe Emniyet Müdürlüğünde ifade veren Arslan'ın şikayeti sonrasında Mecit T. gözaltına alınmıştı.

Şüphelinin, mülkiyeti belediyeye ait olduğu belirtilen bir iş yerini kiraladığı, buranın tadilatı için belediyenin araçlarını kullanmak istemesine müsaade edilmemesi sebebiyle saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilmişti.

Gazetecilere yaptığı açıklamada Belediye Başkanı Arslan, şüpheliyi daha önce tanımadığını, bu sebeple aralarında herhangi bir husumetin bulunmadığını aktarmış, olayla ilgili 3 belediye personelinin açığa alındığını bildirmişti.

Yorumlar (0)