Filenin Sultanları rakip tanımıyor

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Dünya Şampiyonası'nın 2'inci tur F Grubu'ndaki 2'inci karşılaşmasında Kanada'yı 3-0 mağlup etti.

SPOR 05.10.2022, 20:27 07.10.2022, 08:55
Filenin Sultanları rakip tanımıyor

Polonya'nın Lodz şehrinde oynanan maçta her iki ekip de karşılıklı sayılar alırken, Filenin Sultanları, çekişmeli geçen ilk seti, Hande Baladın, Eda Erdem Dündar ve Ebrar Karakurt'un sayılarıyla 25-22 önde bitirdi.

İkinci setin ilk dakikalarında her iki ekip arasında denge hakim olurken, setin son dakikalarına doğru dört sayı (19-23) geriye düşen milliler, Karakurt'un kullandığı servislerden art arda bulduğu sayılarla farkı kapatarak, skoru 24-23'e getirdi. Son sayılarda da hata yapmayan Filenin Sultanları ikinci seti 26-24'lük skorla önde tamamladı.

Üçüncü sete de iyi başlayan ay-yıldızlılar, Hande Baladın, Eda Erdem Dündar ve Ebrar Karakurt'un sayılarıyla son anlara dek çekişmeli geçen son seti 28-26, müsabakayı da 3-0 kazandı.

Türkiye, F Grubu'ndaki üçüncü karşılaşmasında 7 Ekim'de ABD ile kozlarını paylaşacak.

Türkiye : 3 - 0 : Kanada

Salon: Atlas Arena

Hakemler: Rene Karina Noemi (Arjantin), Angela Grass (Brezilya) 

Türkiye: Eda Erdem Dündar, Hande Baladın, Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Saliha Şahin, Cansu Özbay (Meliha İsmailoğlu, Meryem Boz, İlkin Aydın, Elif Şahin, Simge Aköz)

Kanada: Gray, King, Maglio, Cross, Van Ryk, Howe, (Livingston, Savard, Palermo)

Yorumlar (0)