Bakan Koca duyurdu: Faaliyetleri durduruldu

Fahrettin Koca, sağlık personelinin yaşlı hastaya kötü muamele ettiği görüntülerle gündeme gelen İstanbul'daki özel bir hastanenin faaliyetinin durdurulduğunu açıkladı.

GÜNDEM 05.10.2022, 21:07 06.10.2022, 17:43
Bakan Koca duyurdu: Faaliyetleri durduruldu

Sağlık Bakanı, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"İnsanlık ve sağlık hizmeti ilkeleriyle bağdaşmayacak davranışların sergilendiği özel hastanenin faaliyeti durdurulmuştur. Suçlular hak ettikleri cezayı alacak. Sağlıkta güveni sarsan hiçbir eyleme toleransımız yoktur. Mesleğimizin gerçek üyelerinin üzüntüsü tarif edilemez."

Yaşlı kadına kötü muamelede bulunulmuştu

Söz konusu olay, geçtiğimiz sene İstanbul'daki özel bir hastanede yaşandı. Edinilen bilgilere göre, yoğun bakımda tedavi gören yaşlı bir kadın, hastane çalışanları tarafından önce korkutuldu ardından üzerine para saçıldı. Yaşlı kadına "Sana şimdi 2 milyon dolar veriyorum ama yarın gelip 4 milyon dolarak geri alacağım. Sana neden bu paraları ödüyorum, biliyor musun? Şimdi ben senin sağ böbreğini alacağım. İşte bu paraların hepsi sağ böbreğinin ödemesi. Paraları al da operasyonu yapalım. Makasımı getirin. Senin operasyon başlıyor." diyen sağlık çalışanları, korkuttukları talihsiz kadının üzerine para saçtı.

Bu arada, hastane tarafından yapılan açıklamada, bahse konu iki çalışanın iş akdinin sonlandırıldığı, adli sürecin devam ettiği ifade edildi.

Yorumlar (0)