Ferrari'den Hamilton atağı: Astronomik teklif kapıda

Formula 1'de takımlar klasmanında son şampiyonluğunu 2008'de kazanan Ferrari'nin, 7 kez dünya şampiyonu olan Mercedes pilotu Lewis Hamilton'a astronomik bir teklif götüreceği söyleniyor. Hamilton'a karşılık Leclerc'in Mercedes'e gönderilebileceği konuşuluyor.

SPOR 23.05.2023, 09:17 23.05.2023, 16:19 Hakan Öksüz
Ferrari'den Hamilton atağı: Astronomik teklif kapıda

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nı 7 defa kazanan Büyük Britanyalı pilot Lewis Hamilton'ın sezon sonunda hang takıma gideceği merak konusu oldu. Mercedes-AMG Petronas'ın 38 yaşındaki yıldız pilotu Hamilton'ın, 8'inci şampiyonluğunu bir başka takımda kazanabileceği konuşuluyor.

İddialara göre Hamilton, kendisine 40 milyon sterlin kazandıracak bir sözleşmenin altına imza atabilir. Formula 1'de Mercedes'in ezeli rakibi Ferrari'den gelecek teklifin, Hamilton hayranlarını şaşırtacağı söyleniyor. 

Astronomik bir teklif sunulabilir

Ferrari'nin yönetim kurulu başkanı John Elkann'ın, Lewis Hamilton'ın transferi için kolları sıvadığı öne sürülüyor. Mercedes ile şampiyonluktan şampiyonluğa koşan Büyük Britanyalı pilotun, Ferrari'nin astronomik bir teklif sunması halinde vereceği karar merak ediliyor.

Hamilton ile Leclerc takas edilebilir

Mercedes-AMG Petronas takımının ise Hamilton'ı bırakmaya niyetinin olmadığı söyleniyor. İngiliz merkezli takımın, 38 yaşındaki yıldız pilotu elde tutmak için her türlü maddi fedakarlığa hazır olduğu belirtiliyor. İddialara göre Ferrari takımı, Hamilton'ın karşılığında Charles Leclerc'i takas etmeyi de önerebilir.

Charles Leclerc

Ferrari takımlar ve pilotlar klasmanında şampiyonluk istiyor

Ferrari takımının Formula 1'de 16 şampiyonluğu bulunuyor. Michael Schumacher ile birçok zafer elde eden Ferrari, takımlar klasmanında son şampiyonluğunu 2008'de elde etti. Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, 2007 yılında ipi göğüsledi ve Ferrari ile şampiyonluğa ulaşan son pilot oldu. Yıllar sonra yeniden şampiyonluk elde etmek isteyen Ferrari'nin, Hamilton'ı transfer etmek için gözünü kararttığı söyleniyor.

Yorumlar (0)