Fenerbahçe'nin konuğu Slovacko! İşte maça dair detaylar!

UEFA Avrupa Ligi üçüncü tur maçında bu akşam sahasında Slovacko'yu ağırlayacak olan Fenerbahçe, galibiyete kilitlendi. Basın toplantısında transferle ilgili soruları yanıtlayan Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus,"Forvetlere güvenimiz tam, bir kaleci alacağız." dedi. Slovacko teknik direktörü Martin Svedik ile futbolcu Kadlec, kendilerinden çok daha güçlü bir takımla karşılaşacaklarını belirtti. İşte Fenerbahçe-Slovacko maçına dair detaylar...

SPOR 04.08.2022, 11:22 04.08.2022, 22:18 Hakan Öksüz
Fenerbahçe'nin konuğu Slovacko! İşte maça dair detaylar!

Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turunda Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımına elenen Fenerbahçe, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nden devam ediyor. Sarı lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi üçüncü ön eleme turunda Çekya ekibi Slovacko ile eşleşti. 

Fenerbahçe'de eksikler var

Avrupa macerasına devam etmek isteyen Fenerbahçe, bugün Slovacko karşısındaki ilk maçına çıkacak. Turun kapısını ilk maçta aralamak için net bir galibiyet almak isteyen Fenerbahçe, hazırlıklarını tamamlayarak karşılaşma saatini beklemeye başladı. Sakatlıkları bulunan Altay Bayındır, Joshua King, Ferdi Kadıoğlu, Mert Hakan Yandaş ve Serdar Aziz'in bu maçta yer alması beklenmiyor.

Fenerbahçe-Slovacko maçının saati ve kanalı!

Fenerbahçe ile Slovacko arasında oynanacak UEFA Avrupa Ligi üçüncü tur ilk maçı, bu akşam saat 20.00'de başlayacak. Ülker Stadyumu'nda oynanacak karşılaşma, Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Exxen platformundan ekranlara gelecek. Maçın orta hakemi, Portekizli Joao Pinheiro olacak. Luciano Antonio Gomes Maia ile Bruno Alves Jesus, Pinheiro'nun yardımcılıklarını üstlenecek.

Jorge Jesus: Hedefimiz gruplara kalmak!

Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus, maç öncesinde Can Bartu Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Hedeflerinin Avrupa Ligi'nde grup aşamasına kalmak olduğunu kaydeden Jesus, "Bizim açımızdan oldukça değişik olacak. Avrupa Ligi'nde oldukça dişli takımlar var. Gidebildiğimiz kadar ileri gitmek istiyoruz. Gücümüzün farkındayız." dedi.

"Forvetlere güveniyoruz, bir kaleci alacağız"

Dinamo Kiev maçında çok fazla pozisyona girdiklerini ancak bir türlü istedikleri sonucu elde edemediklerini belirten Portekizli teknik adam, "Son maçta çok ne 3-4 pozisyondan faydalanamadık. İki maçta da iyidik ancak olmadı. Bunu geride bırakmalıyız. Forvet transferine ilişkin çok fazla soru geliyor. Joao Pedro'yu transfer ettik. Forvet hattında Serdar Dursun, Joshua King, Valencia ile Berisha'ya da güvenimiz tam. Yaptığımız idmanlar sayesinde daha fazla gelişim gösterecekler. Bir kaleci transfer etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı. 

Martin Svedik: Rakibimiz bizden çok daha güçlü!

Slovacko teknik direktörü Martin Svedik, takım güçlerini kıyasladıkları zaman Fenerbahçe'nin çok daha avantajlı olduğunun görüldüğünü söyledi. Fenerbahçe'yi kolay şekilde eleyecekleriyle ilgili sosyal medyada çeşitli şakaların yapıldığını kaydeden Martin Svedik, "İlk kez Fenerbahçe kadar güçlü bir takımla oynayacağız. Rakibimizin teknik direktörü, oyuncuları ve tesislerinin kalitesi ortada. Tüm gücümüzü ortaya koysak bile galibiyet garanti değil. Mevcut durumda aşırı özgüvenli açıklamalar yapmak doğru değil." dedi.

Kadlec: En büyük maçımıza çıkacağız!

Daha önce Fenerbahçe formasını 3 sezon boyunca terleten Michal Kadlec, yeniden Kadıköy'e gelmenin kendisi için özel bir yolculuk olduğunu belirtti. Kurada Fenerbahçe'nin adını görünce heyecanlandığını aktaran Kadlec, "Fenerbahçe taraftarı olduğum biliniyor. Eşleşme ihtimali beni çok fazla heyecanlandırmıştı. Beklediğim şey gerçekleşti. Şimdiye kadar yaptığımız en büyük karşılaşma olacak. Umarım takım arkadaşlarım, Ülker Stadyumu'ndaki atmosferle başa çıkabilir. Mental açıdan hazırız. Konferans Ligi'nde geçen sezon tecrübe elde ettik." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)