'Falcao, peri masalı gibi başladı, cehenneme dönüştü'

Galatasaray'ın yoğun çabalar sonucu transfer ettiği Radamel Falcao sakatlığından dolayı 27 gündür kadorda yer alamıyor. Yıldız futbolcunun ülkesi Kolombiya'da da bu durum gündem haline gelmeye başladı.

SPOR 29.10.2019, 10:09 29.10.2019, 12:45
'Falcao, peri masalı gibi başladı, cehenneme dönüştü'

Kolombiya basını sarı-kırmızılı takımın yıldız oyuncusu Radamel Falcao’nun sakatlığı ile ilgili konuları yakın markajdan takip ediyor.

Galatasaray resmi internet sitesinden dün ‘UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Paris Saint-Germain maçının ardından aşil tendonunda zorlanmaya bağlı ağrı şikâyetleri oluşan ve aşil tendinopatisi teşhisi ile tedavisine başlanan oyuncumuz Radamel Falcao'nun çalışmaları, fizyoterapistlerimiz ve kondisyonerlerimiz gözetiminde takımdan ayrı devam etmektedir. Aşil tendonunda hassasiyet, ayak bileği kemiğinde ve yumuşak dokusunda ödemi bulunan ve fizik tedavisi süren oyuncumuzun sahaya dönüş zamanı için günlük yapılan klinik değerlendirmeler neticesinde karar verilecektir’ şeklinde bir açıklama yapılmıştı.

Kolombiya’nın El Tiempo gazetesi sakatlıkla alakalı Carlos Francisco Fernandez adlı doktordan aldıkları görüşü okuyucuya aktardılar.

Aşil tendonunun 3 farklı kasın birleştiği noktada olduğunu belirten Fernandez, 27 gündür oynayamayan  golcü oyuncunun tedavisinin çok dikkatle sürdürülmesi gerektiğini belitti. Bölgedeki lezyonun çok karmaşık bir hale gelebileceğini ifade eden Kolombiyalı doktor, tendinopati sakatlığının 4 haftalık iltihap önleyici tedavi gerektireceğini söyledi.

Marca Gazetesi’nin Kolombiya’da yayın yapan versiyonu da Falcao’nun sakatlığına geniş yer verdi.. Ünlü yıldızın peri masalı gibi başlayan İstanbul macerasının cehenneme dönüştüğünü ifade ederek, “İlk maçında golü bulan Falcao, sonraki 4 karşılaşmada ağları havalandırAmadı. PSG maçında yaşadığı sakatlık yüzünden de Real Madrid ve Beşiktaş maçlarında forma giyemedi. Oyuncu tedavisi içiN Madrid’e gitse de sakatlığı beklenenden çok daha uzun sürdü. Sakatlık artık sadece oyuncuyu değil takımını da fazlasıyla düşündürüyor” şeklinde yazdı.

Yorumlar (0)