EURO 2020'de geceye damga vuran ırkçılık skandalı!

EURO 2020 elemelerinin 8. hafta maç programında, dün 7 karşılaşma oynandı. Ukrayna'nın final için yerini ayırttığı ve Ronaldo'nun unutulmazlar arasına girdiği gecede, Bulgaristan'daki maça ırkçı tezahürat ve Nazi selamı gündeme damgasını vurdu.

SPOR 15.10.2019, 09:24
EURO 2020'de geceye damga vuran ırkçılık skandalı!

EURO 2020 Elemeleri'nin 8. hafta grup karşılaşmalarının ikinci gününde A, B ve H gruplarında 7 maç yapıldı.

Türkiye, Fransa ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak H Grubu'nda liderliğini bırakmadı.

İngiltere'nin konuk olduğu Bulgaristan'ı 6-0 yendiği A Grubu maçında , tribünlerden yapılan ırkçı tezahürat ve Nazi selamı nedeniyle karşılaşmaya iki kez ara verildi.

Başkent Sofya'daki Vasil Levski Stadı'nda yapılan karşılaşmada Tyrone Mings ve Raheem Sterling'e yönelik ırkçı tezahüratlardan dolayı karşılaşmanın 28. dakikası durdurularak bir anons yapıldı.

Karşılaşmanın hakmei Ivan Bebek'in, yaptığı itirazların üzerine İngiltere Millî Takımı Teknik Direktörü Gareth Southgate'in yanına gittiği 43. dakikada oyuna bir kez daha ara verildi.

Ukrayna, Portekiz'i Yaremchuk'un 6 ve Yarmolenko'nun 27. dakikadaki golleriyle 2-1 yenilgiye uğratarak EURO 2020 final biletini aldı.

cristiano ronaldo ile ilgili görsel sonucu

Cristiano Ronaldo, Josef Bican, Romario, Pele, Ferenc Puskas, Gerd Müller'in ardından millî takım ve kulüp formasıyla 700 gol gol atan 6. futbolcu olarak tarihte yerini aldı.

EURO 2020 Elemleri 8. hafta maç programı , bugün D, F, G ve J gruplarında oynanacak 9 karşılaşmanın ardından sonra erecek.

Diğer karşılaşmalardan alınan sonuçlar şu şekilde:

B Grubu

Litvanya-Sırbistan: 1-2

H Grubu

Moldova-Arnavutluk: 0-4

İzlanda-Andorra: 2-0

Yorumlar (0)