Emre Can'dan alkışlanacak hareket

İtalya Serie A ekiplerinden Juventus'ta forma giymekte olan Emre Can, Bingöl’ün Kiğı ilçesine diyaliz makinesi bağışı yaptı.

SPOR 11.11.2019, 14:59 11.11.2019, 15:03
Emre Can'dan alkışlanacak hareket

Aslen Afyonkarahisarlı bir gurbetçi ailenin oğlu olarak Frankfurt’da dünyaya gelen Emre, 3 çocuk annesi böbrek hastası komşusu, 54 yaşındaki Aysel Önüç’ün, diyaliz makinesi sıkıntısı yaşayabileceği endişesiyle yaz tatilinde memleketi Kiğı’ya gitmediğini duydu.

Emre Can, bu duruma bir hayli üzülerek Kiğı’ya diyaliz cihazı bağışı yapmaya kararı aldı. Bingöl'deki yetkililerle görüşen yıldız futbolcu, satın aldığı diyaliz makinesini Kiğı Entegre Devlet Hastanesine kurulması için bağışladı. Diyaliz merkezinde kurulan cihaz, ilçedeki hastaların hizmetinde kullanılmaya başlandı.

Genç futbolcunun bu örnek davranışı, diyalize giren böbrek hastalarına da büyük destek sağladı.

Bingöl Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Murat Baynal, yaptığı açıklamada, bir süre önce Aysel Önüç'ün yakınlarının, kendisiyle irtibata geçerek futbolcu Emre Can'ın Kiğı ilçesine hemodiyaliz cihazı bağışlamak istediğini ifade ettiklerini söyledi.

Yapılan tüm görüşmelerden sonra bağışlanan cihazın ilçeye geldiğini belirten Baynal, cihazın diyaliz merkezinde hastaların hizmetine sunulduğunu açıkladı.

Yorumlar (0)