El Clasico için geri sayım başladı!

La Liga'nın 26. haftasında 1 Mart Pazar günü Real Madrid-Barcelona kozlarını paylaşacak. İşte dev maça dair istatistikler...

SPOR 28.02.2020, 17:55
El Clasico için geri sayım başladı!

La Liga ve UEFA'nın istatistiklerine göre; dünyada yaklaşık 650 milyon kişiyi televizyonları karşısına hapseden El Clasico, "izlenme oranı açısından" sadece FIFA Dünya Kupası finali ve Olimpiyat Oyunları'nın açılışıın gerisinde kalıyor.

La Liga kurumu, "El Clasico'ya yönelik ilgiyi üst düzeyde tutmak için" Madrid'deki merkez ofisinde yabancı gazetecilere özel bir etkinlik düzenledi.

El Clasico'nun 182 ülkede canlı izlenen bu maçlara sahne olduğu hatırlatıldı.

La Liga Başkanı Tebas: "El Clasico maçın da ötesinde"

La Liga Başkanı Javier Tebas, "La Liga her yıl daha da rekabetçi oluyor ve bu bizim için çok önemli. Ama El Clasico maçın da ötesinde, bir gösteri. Herkes çevresindekine 'El Clasico'yu kiminle izleyeceksin?' diye sorar. Futbolseverleri birleştiren bir karşılaşma ve futbolun güzelliğini en iyi gösteren maçlardan biri." dedi.

"El Clasico'suz bir La Liga olabilir mi?"

"Katalonya, İspanya'dan ayrılmayı istiyor. Gelecekte El Clasico'suz bir La Liga olabilir mi?" sorusuna Tebas, "Katalonya, İspanya'dan gitmeyecek. Böyle bir şey bizi endişelendirmiyor, çünkü gitmeyecek. El Clasico, her zaman sportif bir rekabettir." yanıtını verdi.

Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanacak El Clasico öncesinde istatistiklerde eşitlik göze çarpıyor.

Galibiyet sayıları eşit

Ligde bugüne kadar 179 defa oynanan El Clasico'da Real Madrid ve Barcelona'nın 72'şer galibiyetleri bulunuyor.

La Liga'da 25 hafta sonucunda zirvede yalnız kalan iki takımdan Barcelona 55 puanla lider iken, Real Madrid 53 puanla ikinci sırada yer alıyor. 

El Clasico'nun en skoreri Messi!

Ligde 18 golle bu sezon gol krallığı yarışında zirvede bulunan Barcelonalı Lionel Messi, 26 golle El Clasico tarihinin "en fazla skor üreten futbolcusu" ünvanını taşıyor.

En hırçın isim Sergio Ramos

Real Madrid kaptanı Sergio Ramos ise El Clasico tarihinde en çok forma giyen (42 kez) ve en fazla kırmızı kart gören (5 kez) futbolcu istatistiklerinde ilk sırada bulunuyor.

Yorumlar (1)
yusuf 4 yıl önce
el claassico muheteşem bir maç 55 e 53 puanlar dahada kışkırtıcı bu maç harika olacak