Dani Alves'ten itiraf

Dani Alves, bu yaz sonu Sao Paulo'ya transfer olmadan önce eski kulüpleri Barcelona ve Juventus'tan da teklif aldığını açıkladı.

SPOR 13.09.2019, 09:59 13.09.2019, 17:45
Dani Alves'ten itiraf

Alves'in Paris Saint Germain ile olan sözleşmesi sona erdiğinde Brezilyalı yıldız futbolcunun nereye gidebileceği hakkında spekülasyonlar başladı. Kararını Brezilya Lig'inde yer alan Sao Paoulo'dan yana kullanan oyuncu, takım ile 2022 yılına kadar sözleşme imzaladı.

Juventus ve Barcelona'nın kendisini tekrar istediğini belirten Alves, "Juventus'a geri dönme şansım vardı, Barca'yada geri gönme şansım vardı, çünkü bunu istedim. Birden bire ne yapmam gerektiğine karar vermiyorum. Bu kulüp bana ne verecek? Bu takım beni nasıl daha iyi ve profesyonel yapacak? diye düşünüyorum" dedi.

Dani Alves, önceliğinin Brezilya için 2022 yılında FIFA Dünya Kupası'nda oynamak olduğunu ve bunun için sahada oynamaya ihtiyacı olduğunu belirtti ve sözlerine "Klüplerin çoğu bana bunu teklif etmedi. Çünkü bana inanmadılar, son kullanma tarihim olduğunu düşünüyorlar. Kariyerime başladığımdan itibaren söyledim. Ne zaman başlayıp, ne zaman bitireceğime ben karar vereceğim." şeklinde  devam etti.

36 yaşındakı futbolcunun henüz yavaşladığına dair belirti olmazken, yaz mevisiminde Brezilya'da Copa America'yı kazandı ve turnuva oyuncusu olarak seçildi. 

Barcelona'da Alves, sağ kanattan olan saldırıları ile dünyanın en iyi desteklerinden birisiydi. Kulüpte oynmaış olduğu sekiz yılda, altı kez La Liga, üç kez de Şampyonlar Lig'i şampiyonluğu yaşadı. 

Juventus'ta oynadığı sezonda ünvanını korumaya devam etti. 2017 yılında Dani Alves,"Paulo Dybala'nın potansiyelinin tamamına ulaşması için Juventus'tan ayrılması gerektiğini düşünüyorum" sözleri ile taraftarların dikkatini çekmişti.

PSG'de iki sezon geçiren Dani Alves, Fransa takınında geçtğimiz sezon 32 maçta 3 gol kaydetti.

2006 yılından bu yana Brezilya Millî Takım forması giymekte.

Yorumlar (0)