Çin geri adım attı, vizeyi verdi

Takımının Çin kampına vize alamaması nedeniyle katılamayacağı açıklanan Merih Demiral, Dışişleri Bakanlığının devreye girmesiyle Çin vizesini aldı.

SPOR 22.07.2019, 17:14 22.07.2019, 17:16
Çin geri adım attı, vizeyi verdi

Juventus’ta forma giyen milli futbolcu Merih Demiral, takımının Çin kampına katılmasını engelleyen bir vize sorunu ile karşı karşıya geldi. Bu sorun, Türkiye'nin araya girmesi ile çözüme kavuştu. 

Juventus, geçen hafta Merih Demiral'ın yeni sezon hazırlıkları dâhilinde yapılacak Singapur, Çin ve Güney Kore’den oluşan Asya turunun Çin bölümüne, bu ülkeden vize alamaması nedeniyle katılım gösteremeyeceğini duyurdu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı bir programda, hafta sonu Demiral'ın vize sorununu çözmek için bakanlık olarak devreye girdiklerini bildirdi.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Singapur Büyükelçisi Murat Lütem ve Pekin Büyükelçisi Emin Önen ile iletişime geçtiklerini, süreci Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'ın koordine ettiğini duyurdu. 

"Singapur'daki Çin büyükelçiliğini açtılar"

Çavuşoğlu, "Hafta sonu olmasına rağmen Singapur'daki Çin büyükelçiliğini açtılar. Oradan başvuru alındı. Vizeyi verdiler ve bu sorun çözüldü." diye konuştu. 

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Türk vatandaşlarına vize alımında kolaylık sağlama sözü verdiğini hatırlatan Çavuşoğlu, "Bunu bir kaza olarak düşünüyoruz. Bu şekilde hataların devam etmemesi gerekiyor. Bu konuda girişimlerde bulunduk." dedi. 

Juventus'tan cuma günü gelen açıklamada, 21 yaşındaki defans oyuncusu Merih Demiral’ın Asya turunun ilk ayağı olan Singapur kısmına katılım göstereceği, ikinci ayak olan Çin'e ise vize alımındaki bürokratik engeller nedeniyle gidemeyeceği bildirilmişti. 

Yorumlar (0)