Çin'de tribünler tıklım tıklım!

Çin Ligi'nin şampiyonu Jiangsu Suning oldu. Jiangsu Suning'in Guangzhou'yu 2-1 mağlup ettiği mücadelede tribünlerin tıklım tıklım olması ve taraftarların maske takmaması tepkilere neden oldu. 

SPOR 13.11.2020, 12:25
Çin'de tribünler tıklım tıklım!

Çin Ligi'nin final mücadelesinde Jiangsu Suning ile Guangzhou Evergrande kıyasıya rekabet etti.

Jiangsu Suning, söz konusu mücadeleyi 2-1 kazanarak şampiyonluğu elde etti. 

İtalyan futbolcu Eder ve Brezilyalı futbolcu Alex Teixeira'nın golleri ile zafer kazanan Jiangsu Suning takdir topladı.

Beşiktaş'ta eskiden forma giyen orta saha oyuncusu Talisca, şimdi Guangzhou'da top koşturuyor. Jiangsu Suning'de ise Eder, Alex Teixeira, Mubarak Wakaso ve Joao Miranda gibi futbolcular tanınıyor. 

Diğer yandan, Jiangsu Suning ile Guangzhou arasındaki mücadelede dikkat çeken bir ayrıntı vardı. Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) başlangıç noktası olduğu değerlendirilen Çin'de söz konusu karşılaşmayı binlerce kişinin seyretmesi tepkilere neden oldu. 

Tribünleri tıklım tıklım dolduran taraftarların çoğunun maske takmaması ve sosyal mesafe kuralına uymaması tuhaf karşılandı. 

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) NBA şampiyonu LA Lakers'ın yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle kutlama etkinliklerini iptal ettiğini ve birçok ülkede mücadelelerin seyircisiz oynandığını hatırlatan sosyal medya kullanıcıları, Çin'de ortaya çıkan bu görüntülere çok kızdı.

Yorumlar (0)