Cezayir'de ikinci şampiyonluk sevinci

2019 Afrika Uluslar Kupası'nın finalinde Senegal'i 1-0 mağlup eden Cezayir'de, ikinci kez turnuvadan şampiyonlukla ayrılmanın sevinci var.

SPOR 20.07.2019, 17:25 20.07.2019, 17:28
Cezayir'de ikinci şampiyonluk sevinci

Mısır'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2019 Afrika Uluslar Kupası'nın finalinde Senegal'i 1-0 mağlup eden Cezayir'e, ikinci kez turnuvadan şampiyonlukla ayrılmanın sevinci hakim.

2019 yılı dahil 32'nci kez düzenlenen turnuvayı kazanan Cezayir, 4,5 milyon dolar, finalde kaybeden Senegal ise 2,5 milyon dolar para ödülünün sahibi oldu.

1990'daki Afrika Kupası finalinde Nijerya'yı 1-0 yenerek tarihinin ilk şampiyonluğunu kazanan Cezayir, 29 yıl sonra yine aynı skorla Senegal'i mağlup etti ve mutlu sona erişti. Kuzey Afrika temsilcisi, sadece 1980 senesindeki turnuvanın finalinde Nijerya'ya 3-0 yenilerek şampiyonluk sevincini tadamadı.

2019 Afrika Uluslar Kupası'nın finalinde, Galatasaray'ın iki oyuncusu Feghouli (Cezayir) ile Mbaye Diagne'nin (Senegal) karşı karşıya geldiği Cezayir-Senegal maçını eski Cezayirli milli takım futbolcusu olan Franck Ribery ve kızı Hiziya Ribery stadda takip etti.

17 yıl sonra ikinci kez finale kalan Senegal'in ise, yine şampiyonluk sevinci kursağında kaldı. Batı Afrika temsilcisi, organizasyonun 2002 senesinde oynanan finalinde normal süresi 0-0 sona eren karşılaşmanın ardından penaltılarda Kamerun'a 3-2 yenilmişti.

Mağlubiyet yüzü görmeyen Cezayir, geleneğini sürdürdü!

Afrika Kupası'nda Senegal ile oynadığı maçlarda mağlubiyet yüzü görmeyen Cezayir, bu geleneğini sürdürdü. Turnuvada rakibiyle beşinci kez karşılaşan Cezayir, bu maçların 4'ünde galip geldi, diğer maçları ise beraberlikle bitirdi.

Karşılaşmaların genel istatistiğinde ise Cezayir, Senegal karşısında 14. galibiyetini elde etti. İkili rekabette Senegal, rakibine karşı sadece dört karşılaşmada galibiyet sevinci yaşarken, beş maç ise beraberlikle sonuçlanmıştı.

Yorumlar (0)