Çebi'den, Abdullah Avcı mesajı: "Anlaşamazsak dava yılarca sürer"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Beşiktaş’ın eski Teknik Direktörü Abdullah Avcı arasında sular durulmuyor. Ahmet Nur Çebi, Abdullah Avcı hakkında konuştu. 

SPOR 02.06.2021, 14:28 03.06.2021, 08:58
Çebi'den, Abdullah Avcı mesajı: "Anlaşamazsak dava yılarca sürer"

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Ahmet Nur Çebi’nin Abdullah Avcı’ya 17 milyon 130 bin TL tutarında fesih tazminatı ödemesi gerektiğine karar vermişti. Bu durum karşısında uzlaşmaya gitmek isteyen Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, “Hocamızdan fedakarlık bekliyoruz. Kararın bozulması için de ayrıca mücadele edeceğiz.” dedi.

Çebi: “Sıkıntılı süreci geride bırakıp başarılara ulaştık. Oldukça zor bir dönemdi. Hem pandemi hem ekonomik kriz, kulübümüzü çok zorladı. Zaten ekonomik krizdeyken, işin içinden nasıl çıkarız diye düşünürken üstüne bir de pandemi geldi. Bu kadar kötü durumda kendimizi yalnız hissettik. Teknik kadromuz, yardımcılarımız, sporcularımız ve ailelerimizle kenetlenerek bu dönemi aşmaya çalıştık ve bunu başardık da. Benim için, bence, viraj Fenerbahçe Stadı’nda oynadığımız maçtı. O maçta 10 kişiydik ve 4-3 yendik.”

“Pandeminin seyri değişirse taraftarlarla buluşabiliriz”

Çebi: “Şampiyonluğumuzu taraftarlarımızla kutlamayı çok istiyoruz. Pandeminin seyri değişirse ve iyileşme yaşanırsa sezon başlamadan önce buluşup kutlama yapabiliriz. Çünkü İstanbul’daki statta yapılan törene konsantre olamadık ve bazı aksaklıklar yaşandı. Bunun için herkesten özür dileriz. Bizim tekne kaldırma ve futbolcularımızı alma, maviliklere sürme ritüelimiz vardı fakat bunu bu sene layıkıyla yapamadık. Cumhurbaşkanımızı ve İçişleri Bakanımızı defalarca aradık ve bize en fazla 500 kişi ile kutlama yapmamız şartı ile izin verdiler. Ritüelimizi tam anlamıyla gerçekleştiremedik ve çok kişiyi kutlamaya davet edemedik. Bunun için üzgünüz. 

“Mensah, Cenk ve Montero yerine yeni transfer gelecek”

Çebi: “Şampiyon kadrosunu bozmak istemiyoruz. Fakat belki popülist davranmadan, bazı mevkiler için transfer alabiliriz. Henüz fiili bir görüşmeyi başlatmadık. Yaklaşık bir senedir hocalarımızla istişare ediyoruz ve kafamızda birkaç isim var. Gidecek olanlar fakat gitmemesini istediklerimiz var. Ben kendi adıma, iki kupa aldığımız tüm kadro ile devam etmek istiyorum. Eğer yapabilirsek Montero’nun, Mensah’ın ve Cenk’in yerine birer transfer alabiliriz. Hem bize yakışanı hem de ekonomik anlamda en uygun olanı yapacağız. Rıdvan ve Ersin için gelen teklifler var. Bu arkadaşlarımız altyapıdan gelen kişiler. Altyapıdan gelip de bu kadar çok takdir ve teklif almaları bizi gururlandırıyor. Fakat ben şu anda ikisinin de kalmasını istiyorum. Rosier, Ghezzal ve Aboubakar ile gelecek sezon için görüşmelere başladık.”



Sergen Yalçın ile görüşmeler

Çebi: “Sergen Hocamız şu anda dinlenme sürecinde. Hocamız da biz de uygun olduğumuzda gerekli görüşmeleri yapacağız. Bu konuda bir değişiklik yok. Kağıt üzerinde bir şeyler yapılmalı ise onları da yaparız. Sosyal medyada ya da internette bazı haberler görüyoruz. Mesut Urgancılar’ın Sergen Hocamızı istemediği söyleniyor. Fakat bunlar gerçeği yansıtmıyor. Bir kere Mesut Urgancılar benim sportif danışmanım ve Sergen Hoca’yı gündemimize getiren de Mesut Urgancılar ve İbrahim Altınsay idi.”

“TFF’den hoşgörülü davranmalarını istiyoruz”

Çebi: “Önümüzdeki günlerde TFF yetkilileri ile görüşüp harcama limitleri konusunda hoşgörülü davranmalarını isteyeceğiz. Toplamda 3,5 milyar borcumuz var, bunları düşünmememiz mümkün değil. Yüzde 20 de faizi var bu borçların. Toplamda 700 milyon TL ediyor faiz de. Bu faiz her sene ekleniyor. Şu anki meselemiz, kulübümüzü yaşatmak için bir yapılandırma yaptırmak. Cumhurbaşkanımız bu yolu bizim için açtı. O dönem Maliye Bakanı olan Berat Albayrak da destek verdi. Buradan ikisine de teşekkür ediyorum. Ziraat Bankası, Deniz Bank ve Halk Bankası’nın verdiği desteklerden ötürü sportif faaliyetlerimizi sürdürebildik. Yapılandırma sonucunda borçlarımız 10 seneye yayıldı, bu da bize nefes aldırdı. Fakat bu nefes, rahat değil. Biz dahil pek çok kulüp, borçlarından dolayı rahat nefes alamıyor. Bankaların da TFF’nin de bize sunduğu limitler var. Bu limitlerin rahatlatılması için çabalıyoruz. Aksi takdirde bu kadromuzu bile devam ettiremeyiz.”

Abdullah Avcı’ya ödenecek tazminat hakkında

Çebi: “Biz hocamızla konuştuk ve ‘Anlaşalım’ dedik. Hocamız da ‘Ben para konuşmam, kontratımda yazıyor. Ben muhakkak iş bulurum ve o zamana kadarki ücretimi de almam. Böyle yapalım.’ dedi. Ben de ’Tamam’ dedim fakat şu anda durum farklı. Burada 12 milyon TL’ye anlaştığımız hoca, Trabzon’da 6 milyon TL’ye anlaşma imzaladı. Ya oradaki rakam yanlış ya buradaki. Hocamız şu anda bu davayı kazandı evet ama bu camiada kulüpler birbirlerine aslında oldukça yakın. Bu sebeple ben de hocamızla anlaşabileceğimizi düşünüyorum. Hocamızın fedakarlık yapacağını düşünüyorum. Ben uzlaşma taraftarıyım fakat uzlaşma sağlanmazsa bu mahkeme senelerce uzar.” 

Yorumlar (0)