Bu kare Ahmet Ağaoğlu'na pahalıya patladı!

Alanyaspor-Trabzonspor mücadelesinin sonunda gerginlik yaşayan Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun cezası belli oldu. 

SPOR 01.07.2020, 09:33 01.07.2020, 17:09
Bu kare Ahmet Ağaoğlu'na pahalıya patladı!

22 Haziran günü oynanan Alanyaspor-Trabzonspor mücadelesi, kulüp başkanlarına pahalıya mâl oldu. 

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu ile gerginlik yaşamıştı. Trabzonspor Kulübü Başkanı Ağaoğlu'nun daha sonra sahaya indiği ve Alanyaspor çalışanlarının üstüne yürüdüğü görülmüştü. 

Kulüp başkanlarının cezaları belli oldu. Konuya ilişkin açıklama, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) geldi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu'na hangi cezalar verildi?

Söz konusu açıklamada, Ağaoğlu'na Süper Lig'in 28'inci haftasında Alanyaspor-Trabzonspor mücadelesi sırasında rakip takımda bulunan kişilere karşı sportmenliğe aykırı hareketlerde bulunması nedeniyle 26 bin TL para cezası, yetkisi olmayan yerlerde bulunmasından nedeniyle 25 bin TL para cezası ve 15 gün hak mahrumiyeti ile "Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle ertelenen Süper Lig, TFF 1. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası karşılamalarına dair talimat"a aykırı davrandığı gerekçesiyle 4 bin 500 TL para cezası verildiği bildirildi. 

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) aynı sebeplerle Trabzonspor yöneticilerinden Ertuğrul Doğan'a 94 bin 500 TL ve 45 gün hak mahrumiyeti, Yusuf Hayırlıoğlu ve Emin Kahraman'a ise 55 bin 500'er TL para cezası ve 15'er gün hak mahrumiyeti verildiği ifade edildi. 

Trabzonspor’un defans oyuncusu Majid Hosseini'ye ise Alanyaspor futbolcusuna yönelik ciddi faulü sebebiyle iki maç men cezası veren Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK), Trabzonspor'a da 60 bin TL para cezası verdiği kaydedildi.

Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu'na hangi cezalar verildi?

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK), Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu'na da sportmenliğe aykırı hareketlerde bulunması sebebiyle 8 bin 500 TL para cezası ile 7 gün hak mahrumiyeti verdiği açıklandı. 

Alanyaspor yöneticilerinden Muhammet Abdülkadir Ak'a 17 bin TL para cezası ve 14 gün hak mahrumiyeti, Fatih Göçmenoğlulları'na 8 bin 500 TL para cezası ve 7 gün hak mahrumiyeti verildiği duyuruldu. 

Alanyaspor Kulübüne de 24 bin TL para cezası uygulandığı ifade edildi.

Yorumlar (0)