Rum Patriği'nden Ayasofya tehdidi: Cami olursa Hristiyanlar...

İstanbul Rum Patriği 1. Bartholomeos, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi halinde Hristiyanların İslam'a sırt çevireceklerini söyledi.

GÜNDEM 01.07.2020, 09:49 01.07.2020, 10:11
Rum Patriği'nden Ayasofya tehdidi: Cami olursa Hristiyanlar...

İstanbul Rum Patriği 1. Bartholomeos, Ayasofya'nın ibadete açılması konusundaki tartışmalara ilişkin ilk kez açıklamada bulundu. 

Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi konusunda Danıştay'ın yarın alacağı karar merakla beklenirken, İstanbul Rum Patriği 1. Bartholomeos bazı değerlendirmeler yaptı.

İstanbul Rum Patriği 1. Bartholomeos, Ayasofya'nın müze statüsünün değiştirilmesine ilişkin daha önce Diyanet İşleri Başkanı olan  Mehmet Görmez'e kaygılarını ilettiklerini ifade etti. 

"Ayasofya evrensel bir değerdir"

Ayasofya'nın Hristiyanlar ve Müslümanlar arasında bir ihtilaf sebebi olmaması gerektiğine dikkat çeken İstanbul Rum Patriği 1. Bartholomeos, Ayasofya'nın evrensel bir değer olduğunu ve Türk halkı tarafından buranın evrenselliğinin korunması gerektiğini belirtti. 

"Hristiyanlar İslam'a sırt çevirir"

İstanbul Rum Patriği 1. Bartholomeos, Ayasofya'nın cami haline getirilmesine yönelik bir karar alınması durumunda dünya genelinde Hristiyanların İslam'a sırt çevirebileceğin söyledi. 

Günümüzde birlikteliğe gereksinim duyulduğuna dikkat çeken İstanbul Rum Patriği 1. Bartholomeos, Ayasofya konusunda ihtiyat ve mantığın kullanılmasını istediklerini ekledi. 

Yorumlar (0)