Beşiktaş'a Şampiyonlar Ligi müjdesi

Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş, İngiltere Premier Lig'inde oynanan müsabakaların ardından Şampiyonlar Ligi grup aşamasına direkt olarak katılım hakkı kazandı.

SPOR 23.05.2021, 20:45
Beşiktaş'a Şampiyonlar Ligi müjdesi

Spor Toto Süper Lig'in son şampiyonu Beşiktaş'ın önümüzdeki sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak katılım durumunu etkileyecek maçta, Chelsea, Villa Park Stadyumu'nda Aston Villa'nın misafiri oldu.

Ligin 38'inci ve son hafta müsabakasında Aston Villa, maçta dakikalar 43'ü gösterdiğinde Bertrand Traore ve 52'yi gösterdiğinde penaltıdan Anwar El Ghazi'nin golleri ile karşılaşmayı 2-1 kazandı.

Chelsea'nin tek sayısını, dakikalar 70'i gösterdiğinde Ben Chilwell attı. Cesar Azpilicueta ise dakikalar 89'u gösterdiğinde kırmızı kart görerek oyundan ihraç edildi. 

Yenildi ama garantiledi

Bu neticeye karşın Chelsea, önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak katılım mücadelesi verdiği rakiplerinden Leicester City'nin misafir ettiği Tottenham'a 4-2 mağlup olması sebebi ile ligi ilk 4 içinde tamamlamayı başardı.

Chelsea'nin ligi 67 puanla 4'üncü sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi vizesi almasının akabinde Beşiktaş'ın önümüzdeki sezon Kupa 1'e grup aşamasından katılması, kesinlik kazandı. 

Büyük finalde karşılaşacaklar

Manchester City ile Chelsea arasında 29 Mayıs Cumartesi günü Portekiz ekiplerinden Porto'nun evi Dragao Stadyumu'nda oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinde yer alan iki takımın da önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ne grup aşamasından katılacak olması sebebi ile boşta kalan Kupa 1 şampiyonu kotasını, temsilcimiz Beşiktaş kullanacak.

Müjdeyi taraftarlarına duyurdu

Öte yandan, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün resmi sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen paylaşımda, Şampiyonlar Ligi ve siyah-beyazlı kulübün logolarına yer verilerek, organizasyona doğrudan katılacaklarının müjdesi verildi.

Yorumlar (0)