Belçika'yı Formula 1 heyecanı sardı!

Formula 1 Dünya Şampiyonası, bir aylık aranın ardından Belçika Grand Prix'si ile devam edecek. Sıralama turları yarın, 44 turluk yarış ise pazar günü yapılacak. İşte sezonun 14'üncü yarışı öncesi son durum...

SPOR 26.08.2022, 20:29 Hakan Öksüz
Belçika'yı Formula 1 heyecanı sardı!

Geçen sezonun şampiyonu Max Verstappen'in liderliğinde devam eden Formula 1 Dünya Şampiyonası, Belçika'da yapılacak yarışla devam edecek. Sezonun 14'üncü yarışı olan Belçika Grand Prix'si nefes kesecek. Bir aylık aradan sonra devam edecek olan şampiyonanın 14'üncü ayağı, Liege eyaletinde yer alan Spa-Francorchamps Pisti'nde koşulacak. Pistin uzunluğunun 7 kilometre olduğu kaydedildi. 

Bir aylık ara sona eriyor!

Büyük heyecana sahne olacak yarışın sıralama turları yarın (cumartesi) Türkiye saati ile 17.00'de başlayacak. 44 turluk Belçika Grand Prix'si 28 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek. Saat 16.00'da başlayacak olan yarış öncesi Red Bull takımının şampiyon pilotu Max Verstappen, pilotlar klasmanında ilk sırada yer alıyor.

13 yarışın 8'ini Verstappen kazandı!

Sezona fırtına gibi başlayan ancak daha sonra Hollandalı Verstappen'e geçilen Ferrari pilotu Charles Leclerc, bu sezon 3 kez yarış kazandı. 13 yarışın 8'inde ise damalı bayrağı ilk gören isim geçen sezonun şampiyonu Verstappen oldu. Verstappen'in Red Bull'dan takım arkadaşı Sergio Perez ve Ferrari pilotu Carlos Sainz ise birer kez podyumda zirveye çıktı.

Pilotlar ve takımlar klasmanı

Toplam 258 puanla pilotlar klasmanında ilk sırada yer alan Verstappen'i, 178 puanlı Charles Leclerc takip ediyor. Meksikalı pilot Sergio Perez 73 puanla üçüncü, George Russell 158 puanla dördüncü ve Carlos Sainz 156 puanla beşinci sırada yer alıyor. Takımlar klasmanında ise 431 puanlı Red Bull zirvede bulunuyor. Red Bull'u 334 puanlı Ferrari ve 304 puanlı Mercedes takip ediyor.

Yorumlar (0)