Bayern Münih'te bir devir sona erdi!

Bayern Münih'te Uli Hoeness dönemi resmen sona erdi.  Herbert Hainer, Hoeness'in yerine başkan olarak göreve başlayacak.

SPOR 16.11.2019, 09:48 12.01.2020, 18:04
Bayern Münih'te bir devir sona erdi!

Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih'te Başkan Uli Hoeness dönemi resmen sona erdi. Futbolcu, menajer ve başkan olarak Bayern Münih'te görev yapan Hoeness, kulübün Münih Olimpiyat Salonu'nda organize edilen Genel Kurulu'nda daha önce açıkladığı gibi başkanlık için adaylığını koymadı.

Hoeness, burada yapmış olduğu konuşmada, kulüp üyelerine kendisine destek verdikleri için teşekkür ederek, “Beni mutlu ettiniz. Harika bir dönemdi. Artık bitti” ifadesini kullandı. Görev yaptığı dönemde Bayern Münih'i iyi bir yere taşıdıklarına işaret eden 67 yaşındaki Hoeness, “Hiçbir zaman çılgınca şeyler yapmadık ve çoğu zaman başarılı bir şekilde futbol oynadık. Taraftarlarımız kendi stadına sahip olma hayalini kurdular. Bu hayali gerçekleştirdik” dedi.

Konuşması esnasında üyelerden alkış alan ve göz yaşlarını tutamayan Hoeness, kendisinden sonra Bayern Münih’in başkanlığına Herbert Hainer’in geleceğinden dolayı memnun olduğunu ifade etti.

Genel Kurul’da yapılan seçimde Adidas şirketinin eski Yönetim Kurulu Başkanı Herbert Hainer, büyük çoğunluk tarafından kulübün yeni başkanı seçildi. Kulübün 1. Başkan Yardımcısı Dieter Mayer, 2. Başkan Yardımcısı da Walter Mennekes oldu.

Genel Kurul’a kulübün eski futbolcuları Franck Ribery ve Arjen Robben de katılım gerçekleştirdi.

Beckenbauer’in yerine başkan olmuştu

Almanya'nın en başarılı kulüp başkanları arasında yer alan  Uli Hoeness, 1970'de oyuncu olarak Bayern Münih'te forma giydi.

Münih ekibi ile 3'er kez Bundesliga şampiyonluğunu ve Şampiyon Kulüpler Kupası'nı, 1 kez de Almanya Federasyon Kupası'nın sahibi olan Hoeness, 1978 yılının kasım ayında Nürnberg takımına kiralık olarak gitmişti. Bayern Münih'e 5 ay sonra dönen Hoeness, 1979'da sakatlığı nedeniyle 27 yaşında futbol kariyerini noktalamıştı.

Sonrasında Bayern Münih'te menajerlik görevini yapmaya başlayan ve 30 yıl bu görevin başında yer alan Hoeness, 2009'da Franz Beckenbauer'in yerine kulübün başkanı olmuştu.

2014 yılında vergi kaçırmaktan suçlu bulunarak 3,5 yıl hapis cezası alan Hoeness, kulüp başkanlığından istifa ederek bu görevi Karl Hopfner'e bırakmıştı. Hoeness, hapis cezasının yarısını çektikten sonra 2016'nın başında cezaevinden şartlı tahliye edilmişti. Cezaevinden çıkmasının ardından Bayern Münih başkanlığına yeniden adaylığını koyan Hoeness 2016 yılının kasım ayında yeniden başkan olmuştu.

Yorumlar (0)