Arda Turan vergi kaçırmakla suçlandı

İspanya'da Barcelona şehrinde yer alan Esplugues 2 numaralı mahkemesinin, savcılık tarafından yürütülen tahkikat sonrasında eski oyuncu Arda Turan'ı Barcelona ve Atletico Madrid'de forma giydiği dönemlerle ilişkili olarak vergi kaçırmakla itham ettiği bildirildi.

SPOR 27.02.2023, 21:12
Arda Turan vergi kaçırmakla suçlandı

İspanya medyasında yer bulan habere göre, savcılığın Arda Turan'ı 2015 ile 2016 seneleri arasında 828 bin avro (yaklaşık olarak 16,6 milyon lira) vergi kaçırmakla itham ettiği kaydedildi.

Bahse konu haberde, Arda Turan ile ilgili 2021'de başlatılan tahkikatın tamamlandığı ve savcılığın yönelttiği suçlamanın ardından Barcelona'daki Esplugues 2 numaralı mahkemenin dava açmak için girişimde bulunduğu fakat anlaşma yoluyla dava açmadan tahkikatın kapatılabileceği belirtildi.

Ülkede 2015 yılında 499 bin 740 avro, 2016 yılında 328 bin 351 avro vergi kaçırmakla itham edilen Arda Turan'ın, ilerleyen günlerde Barcelona'ya giderek, mahkeme huzurunda İspanya Maliye Bakanlığı ile anlaşma sağlayarak dava açılmadan çözüm bulabileceğinin altı çizildi.



"Reklamlardan 4 milyon avrodan fazla gelir elde etti"

Ülke basını, hesaplarda usulsüzlükler olduğuna dair 2015'te yetkili makamlar tarafından uyarılan Arda Turan'ın 'bu durumu ciddiye almayarak, gelir beyanı yapmadığını' yazarak, şu bilgileri aktardı:

"Arda Turan 2016'da kişisel gelir vergisi beyannamesini yapmış fakat imaj haklarından edindiği gelirleri noksan vermiş. Arda Turan'ın, Barcelona'nın oyuncusu olarak aldığı 10 milyon 386 bin 780 avro maaşı ortaya çıkmış ve maaşın 4 milyon 644 bin 244 avrosu vergi olarak kesilmiş. Fakat reklamlardan 4 milyon avroyu aşkın gelir elde ettiği öngörülüyor."

Ülkede şu an değin Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Javier Mascherano, Luka Modric, Angel Di Maria, Radamel Falcao, Fabio Coentrao, Marcelo, Xabi Alonso gibi oyuncuların da aralarında olduğu çok sayıda kişi, vergi kaçırma suçu gerekçesiyle para cezasına çarptırılmıştı.

Yorumlar (0)