Ali Koç: Seneye 5 yıldızlı forma ile sahaya çıkacağız

Gündemdeki konulara ilişkin basın toplantısı düzenleyen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, önümüzdeki sezondan itibaren Fenerbahçe’nin armasında 5 yıldız olacağını belirterek, “5 yıldızlı forma ile sahaya çıkacağız” ifadelerini kullandı. 

SPOR 06.05.2022, 17:41
Ali Koç: Seneye 5 yıldızlı forma ile sahaya çıkacağız

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, günler öncesinden duyurduğu basın toplantısını bugün gerçekleştirdi. Konuşmasına Trabzonspor’un şampiyonluğu ile ilgili görüşlerini paylaşarak başlayan Koç, “Bir kulübün tam 38 senenin ardından şampiyon olmuş olması bizi alakadar etmez ama hiçbir şampiyonluk, diğer takımlara sözlü saldırıda bulunma hakkını da doğurmaz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde FETÖ isimli terör örgütüyle bir mücadele sürüyor. Cumhurbaşkanımız, Fenerbahçe’nin bu örgütten en olumsuz etkilenen kurumların başında geldiğini söylüyor. Kendileri, Fenerbahçe’nin bu ülkenin FETÖ’den kurtulması adına büyük mücadeleler verdiğini de belirtmiştir. 8 şampiyonluk rüyasında olan Trabzonspor Kulübü’nün yöneticileri davalara baksın, Yargıtay kararlarına baksın. Böyle bir kural tanımazlık olamaz” dedi. 

“3 Temmuz’un FETÖ eliyle işlenmiş bir kumpas olduğu devlet makamlarımızca defalarca dile getirilmiştir”

Türkiye Cumhuriyeti devletinin 3 Temmuz sürecini açık bir şekilde kumpas olarak tanımladığını vurgulayan Ali Koç, “Devletimizin bu kanaatinde en ufak bir sapma bulunmamaktadır. 3 Temmuz’un FETÖ eliyle işlenmiş bir kumpas olduğu devlet makamlarımızca defalarca dile getirilmiştir. Trabzon sınırları içerisinde otobüsümüze yönelik olarak gerçekleşen ve FETÖ izi taşıyan malum saldırı hala hafızalarda. Ülkemizde böylesine büyük faili meçhul bir saldırı hiç yaşanmamıştır. Siz o tribünlere astığınız pankartlarla bu saldırıya kol kanat gerdiniz. Bunu yapanlar, buna destek olanlar, buna susanlar, bu cesareti size kim veriyor?” şeklinde konuştu. 

“Maalesef şuan ülke futbolu Trabzonlulaştırma çalışması altında”

Türk futbolunun ciddi sorunlarla boğuştuğunu dile getiren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Maalesef şuan ülke futbolu Trabzonlulaştırma çalışması altında. Yine önümüzde çok önemli mücadeleler olacak. Ama inşallah bu kez camiamız yalnız bırakılmaz. Diğer takım taraftarı olan devlet görevlileri de var ancak ne yazık ki konu Trabzonspor olunca pek tarafsız bir duruş göremiyoruz” ifadelerini kullandı. 

“FETÖ ile mücadele içerisindeki herkese gölge düşürüyorsunuz”

Trabzonspor tribünlerine asılan pankartın kabul edilemez olduğunun altını çizen Ali Koç, “FETÖ’yü meşrulaştırmak demektir bu. Bu pankart hakkında nasıl tek bir söz söylemezsiniz? Böyle bir sorumsuzluk olur mu? Bu pankart ile başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere FETÖ ile mücadele içerisindeki herkese gölge düşürüyorsunuz. Tek kelime ile yazıklar olsun. Trabzonspor, 11 sene önceki şampiyonluğumuzun acısını hala üzerinden atamadı. Başakşehir’e de geçtiğimiz senelerde son anda şampiyonluğu verdiler. O dönemde de TFF’ye ve Başakşehir’e benzer sataşmaları olmuştu” dedi. 

“Alanyaspor maçında Trabzonspor Başkanı resmen sahaya girdi”

Geçmiş senelerdeki bir Galatasaray-Trabzonspor maçında Trabzonspor’un penaltısını vermeyen Cüneyt Çakır’ın senelerce Trabzonspor maçı yönetemediğini ifade eden Başkan Koç, “Diğer hakemler bu tutumdan sizce nasıl etkilenir? Cüneyt Çakır’a bakıp da etkilenmezler mi? Bunun kararını Türk halkına ve Türk spor kamuoyuna bırakıyorum. Alanyaspor maçında Trabzonspor Başkanı resmen sahaya girdi. Fiziki saldırısını herkes gördü. Pandemi talimatları gereği bunun cezası minimum 6 aydır. Kendisine verilen ceza ise yalnızca 15 gündü. Bunları akıl almıyor” ifadelerini kullandı. 

“Kulübümüz bir açıklama yapınca anında yanıt verenler, konu Trabzonspor olunca sus pus oluyor”

Türkiye Futbol Federasyonu’na da eleştiriler yönelten Ali Koç, “Kulübümüz bir açıklama yapınca anında yanıt verenler, konu Trabzonspor olunca sus pus oluyor. Konu Trabzonspor ise para cezaları ve basit hak mahrumiyetleri ile konu kapatılıyor. Temsilci atamalarına bakalım bir de. İnanılmaz bir torpil düzeni kurulmuş. Futbolu bilmeyen kişilerin orada ne işi var? Bugün TFF Temsilciler Kurulu Başkan Vekili, aynı zamanda eski Trabzonspor yöneticisi de olan Ömer Demir’dir. Kendisi Gaziantep müsabakasında hakemler soyunma odasında adeta esir almıştır. 1 sene men alıyor ve konuyu örtüyorlar. Bir de sonraki başkan olarak konuşmaya başlamışlar şimdi” dedi.

“Hakemin maçı orada tatil etmesi gerekirdi”

Pazar günü İstanbul’da önemli bir derbi oynanacağını hatırlatan Ali Koç, “Aynı gün İstanbul’da Trabzonspor’un şampiyonluk kutlamasını organize ediyorlar. Böyle bir anlayış olur mu? Bu polislerin hali o gün ne olacak? Barı onlara acıyın. Antalyaspor maçında herkes sahaya daldı. Antalyasporlu oyuncular kendilerini saldırıldığını söylediler. Hakemin maçı orada tatil etmesi gerekirdi. Antalyaspor camiasını yürekten kutluyorum. Çok dik durdular. Ben olsa o olaylardan sonra büyük ihtimalle takımı sahadan çekerdim. Biz bundan sonra Ahmet Ağaoğlu Kulüpler Birliği’nin başkanı olduğu sürece orada yer almayacağız” ifadelerini kullandı. 

“Biz önümüzdeki sezondan itibaren armamızda 5 yıldız kullanacağız”

Fenerbahçe’nin 28 şampiyonluk ile ilgili başvurusunu 1.5 senedir cevapsız kaldığını dile getiren Başkan Ali Koç, “Başvurumuzu yapalı tam 427 gün oldu. Hala bize bir yanıt verilmiş değil. Trabzonspor’un web sitesinde yer alan 2010-2011 sezonu şampiyonu sözünün kaldırılması için de başvurumuzu gerçekleştirdik. Hala maalesef ses yok. Biz önümüzdeki sezondan itibaren armamızda 5 yıldız kullanacağız. Sahaya da 5 yıldızlı formamızla çıkacağız” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)