TCDD’den uyarı: Tren yollarına yaklaşmayın

Otla yapılan mücadele kapsamında yapılacak olan ilaçlama için Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), 9-15 Mayıs tarihleri aralığında Isparta, Burdur, Eskişehir ve Afyonkarahisar hatları üzerinde olan vatandaşların önem göstermesi gerektiğine vurgu yaptı.

YAŞAM 06.05.2022, 17:50 08.05.2022, 09:33
TCDD’den uyarı: Tren yollarına yaklaşmayın

TCDD, 9-15 Mayıs tarihleri aralığında Türkiye’de birden fazla tren yolunda otla yapılan mücadeleye devam edebilmek için “özel ilaçlama treni” ile tedbir almayı sürdüreceğini açıkladı. Yapılacak olan çalışmanın, Kütahya -Eskişehir-Afyon tren yolları üzerinde gerçekleştirileceğini belirten TCDD, bu hatlara yakın vatandaşların o bölgede çok dikkatli davranmaları gerektiğine dikkat çekti.

Hayvanlar uzak tutulmalı

Dursunbey-Balıkesir, Kütahya Dursunbey, Dinar-Gümüşgün-Burdur- Isparta, Dinar-Kaklık, Afyon-Dumlupınar, Afyon-Eskişehir-Kütahya Isparta-Afyon ve Afyon-Dinar istasyonları arasında ilaçlama olacağını bildiren TCDD, “Otla mücadele kapsamında ‘özel ilaçlama treni’ çalışmalarımıza devam edeceğiz. Gerçekleştirilen ilaçlamada kullanılan maddeler, hayvan ve insan sağlığına zarar verici etkiler göstermesi nedeniyle sebebiyle tehlike oluşturmaktadır. Açıklanan demiryolu istasyonları ve hat kesimlerinin etrafında vatandaşların özen göstermesi gerekmektedir. Tren yolu ve çevresinde ki yerlerde ilaçlama yapılan günlerden sonra on gün süresince vatandaşların bu alanlara yaklaşmamaları gerekiyor. Bunun yanı sıra bu alanlara hayvanlarını yaklaştırmamaları ve arıların da uzaklaştırılması gerekmektedir” şeklinde ifade etti.

Yorumlar (0)