Ali Koç listesini açıkladı, Acun Ilıcalı detayı dikkat çekti

Başkanlığa yeniden adaylığını koyan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yeni yönetim kurulu listesini duyurdu. Acun Ilıcalı'nın da yer aldığı listeyi açıklayan Ali Koç, "Daha önce yaşananlardan dersler çıkardık." dedi. İşte Ali Koç'un açıklamaları...

SPOR 23.05.2024, 16:55 Hakan Öksüz
Ali Koç listesini açıkladı, Acun Ilıcalı detayı dikkat çekti

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, başkanlığa yeniden adaylığını koyacağını duyurmuştu. Başkan adaylığı için kolları sıvayan Sadettin Saran, Ali Koç ile görüştükten sonra adaylığını çekmişti. Eski başkan Aziz Yıldırım ise, Fenerbahçe'nin bu hafta sonu şampiyon olması durumunda adaylığını çekeceğini belirtmişti.

Listede Acun da var

9 Haziran'da yapılacak kongre öncesi basın toplantısı düzenleyen Ali Koç, yeni yönetim kurulu listesini duyurdu. Koç'un listesinde Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı'nın da yer aldığı görüldü. 

"Daha önce yaşananlardan dersler çıkardık"

İlk başkanlık döneminde doğru yapmadıkları bazı şeylerin olduğunu kaydeden Koç, "Hiçbir yanlışı bile isteye yapmadık. Hoca tercihlerimizi sorgulayabilirsiniz. Hem başarılarımızla hem hatalarımızla yüzleşiyoruz. Hedeflerimiz, amaçlanan düzeyde gerçekleşmedi. Daha önce yaşananlardan dersler çıkardık." dedi.

"2018'de kulübün ekonomik durumu, tahminlerimizin ötesindeydi"

Kulübü devraldıklarında ekonomik tablonun beklediklerinden çok daha kötü olduğunu vurgulayan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "UEFA'nın 2018'deki raporu, bunun en açık örneği, Avrupa'da batma riski en fazla olan kulüp, o rapora göre Fenerbahçe'ydi. 700 kulüp içinde net borcun gelire oranı bakımından en kötü 2. sıradaydık. Bugün ise 23 milyar 610 milyon TL borcumuz var. Kulübün borcu yarı yarıya azaldı. Bütün borçlarımızı TL'ye çevirdik." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)