Ali Akman Galatasaray’a geliyor mu? İşte son durum…

Eintracht Frankfurt forması giyen 21 yaşındaki golcü futbolcu Ali Akman’ı kiralık olarak kadrosuna katmak isteyen Galatasaray, Alman ekibinin talepleri sonrası beklemeye geçti. 

SPOR 26.07.2022, 11:28 27.07.2022, 09:03
Ali Akman Galatasaray’a geliyor mu? İşte son durum…

2 sezon önce Bursaspor’dan Almanya’nın köklü kulüplerinden Eintracht Frankfurt’a transfer olan Ayhan Akman’ın yeğeni Ali Akman, geçen sezon kiralık olarak Hollanda’da NEC Nijmegen forması giydi. Hollanda ekibi ile toplam 32 maça çıkan genç futbolcu, bu müsabakalarda 6 kez gol sevinci yaşadı. Haris Seferovic’in yedeği olarak Ali Akman’ı kadroda görmek isteyen teknik direktör Okan Buruk, oyuncu konusunda yönetime olumlu rapor verdi.

Alman ekibi, Akman’ın en az 25 maç oynamasını istiyor

Buruk’un talimatları doğrultusunda Alman ekibi ile temasa geçen Galatasaray yönetimi, Ali Akman’ı kiralamak için resmi teklifini iletti. Eintracht Frankfurt yönetimi ise Akman’ın gelişimi açısından iki kulüp arasındaki anlaşmaya ‘maç şartı’ eklemek istiyor. Alman ekibi, bu kapsamda Ali Akman’ın önümüzdeki sezon en az 25 maçta forma giymesini şart koştu. 

Son kararı Okan Buruk verecek

Eintracht Frankfurt yönetiminin bu talebinde ısrarcı olması üzerine Galatasaray yönetimi değerlendirme yapmak üzere beklemeye geçti. Alman ekibinin talebi ile ilgili son kararı teknik direktör Okan Buruk’un vermesi bekleniyor. Öte yandan hem Ayhan Akman hem de Okan Buruk ile sık sık görüşen Ali Akman’ın da Galatasaray’a gelmek istediği ve bu konuda her türlü fedakârlığa hazır olduğu bildirildi. 

Yorumlar (0)