Akdeniz Oyunları'nda ilk altın madalya geldi

Cezayir'de organize edilen 19'uncu Akdeniz Oyunları'nda milli sporcu Eray Şamdan, erkekler kumite 60 kilogramda altın madalyaya uzandı.

SPOR 26.06.2022, 21:15 27.06.2022, 13:56
Akdeniz Oyunları'nda ilk altın madalya geldi

Oran şehrinde gerçekleştirilen organizasyonda milli karateciler tatamide yarıştı.

Cezayirli rakibini finalde yendi

Erkekler kumite 60 kilogramda Şamdan, yarı final karşılaşmasında eşleştiği Mısırlı Amr Aboukora'yı mağlup ederek finale adını yazdırdı. Şamdan, finalde karşı karşıya geldiği Cezayirli Ala Salmi'yi 5-0 mağlup ederek altın madalyayı kazandı.

Akdeniz Oyunları'ndaki ilk madalya Şamdan'dan

Milli karateci, ülkemize Akdeniz Oyunları'ndaki ilk altın madalyayı kazandıran sporcu oldu.

Eray, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Altın madalya kazandığım için çok mutluyum. Türkiye'ye ilk altın madalyasını getirdiğim için ayrıca çok mutluyum. Türkiye'ye hayırlı olsun." sözlerini sarf etti.

Diğer karşılaşmalar

Erkekler kumite 75 kilogramda Erman Eltemur, son 16 turunda Sırbistanlı rakibi Dorde Salapura'yı, çeyrek final karşılaşmasında Portekizli rakibi Tiago Miguel Goncalves Dos Santos'u mağlup ederek yarı finale çıktı.

Yarı final müsabakasında Cezayirli Oussama Zaid'e mağlup olan Erman, bronz madalya yarışında Bosna Hersekli rakibi Hamza Turulja ile eşleşti. Rakibine mağlup olan Erman, organizasyonu 4'üncü olarak tamamladı.

Diğer yandan, kadınlar kumite 61 kilogramda Gülbahar Gözütok, ilk turda Fransalı rakibi Maeva Dario'ya mağlup olarak elendi.

Yorumlar (0)