Ahmet Nur Çebi'den, Cenk Tosun açıklaması!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fikret Orman'ın ibra edilmemesi hakkında basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Transfer konularına da değinen başkan Çebi, Cenk Tosun iddialarını onayladı.

SPOR 10.01.2020, 11:38 10.01.2020, 11:46
Ahmet Nur Çebi'den, Cenk Tosun açıklaması!

Ahmet Nur Çebi'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Beşiktaş çok önemli bir kurum"

"Bildiğiniz gibi dün gündemimizdeki konu bir önceki başkanımızın ibra edilmemesiyle ilgili bir durum var. Onunla ilgili konuşacağım. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum arkadaşlar; Beşiktaş çok önemli bir kurum. İbra konusuna gelince; bir önceki döneminde 10 milyon TL kar eden bir kurumun, bir sonraki dönemde 307 milyon TL zarar etmesi zaten ibra edilmemesi gerektiğini biz de biliyoruz."

"Hesap vermesi gerektiğini düşündük"

"Beşiktaş'ın yaşamış olduğu büyük zararın incelenmesi gerektiği konusunda oy birliği ile karar alındı. Bir diğer konu da şu; Beşiktaş kulübü yöneticilerinin ibra edilmesi ancak başkanın ibra edilmemesi durumunu açıklamak istiyorum. Tüm futbol AŞ'nin bahsi geçen tarihler arasında yönetim kurumu kararlarına baktığımızda, Beşiktaş'ın ana faaliyeti olan futbolcuların maliyeti kar/zararın temelini oluşturuyor."

"Bunların hiçbirisinde yöneticilerin imzası olmadığını gördük. Buradan da yola çıkarak 'Bu arkadaşlarımız içinde olmadıkları, atmadıkları imzalardan sorumlu tutulamaz' dedik. Tamamen Futbol AŞ'yi taahhüt altına sokan imzaları sayın başkanın imzaladığını, o yüzden onun hesap vermesi gerektiğini düşündük. Bir hukuki süreç zaten var. İbra edilseniz de var, edilmeseniz de var. İbra edilmemek dünyanın sonu değil."

"Kendimin neden orada olmadığına yönelik sorular görüyorum"

"Mevcut yeni yönetimin tartışıldığını görüyorum. Kendimin neden orada olmadığına yönelik sorular görüyorum. Zaten yukarıda belirttiğim gibi tek başına burayı yönetmek doğru değil. Hata yaparsınız. Ben kuvvetler ayrılığıyla bir konuyu yönetmenin çok faydalı olacağını düşünmekteyim. Ben hesap sorabilmeliyim, oradaki kişiler de bana muhalefet edebilmeli."

"Buraya yönetim kuruluna seçilen arkadaşlarımızın üçü zaten benim yol arkadaşım. Bunlardan herhangi bir tanesinin burayı yönetmesi, başkanlık yapması benim için sorun değildir. Bugün 'Sorumluluktan mı kaçıyorsunuz?' diyenlere şunu söylüyorum, ben tüm borçlardan sorumluyum. Beşiktaş'ın vergi ve SSK borçları tüm borçlardan fazla. Bir şeyden kaçmıyorum. Yani oradaki borç, Beşiktaş'ın içerisinde bulunduğu diğer borçlar bunun yanında solda sıfır kalır."

"O zaman neden bu sorgulanmadı?"

"Futbol AŞ'de yönetim kurulu üyesi olmayan geçmişteki arkadaşlarımız transfer komitesi üyeliği yaptılar. Futbolda her türlü konuda karar alıp başkanın imzasını aldılar. O zaman neden bu sorgulanmadı? Asıl bu sorgulanmalıydı."

"Beşiktaş'ın şu an ağır bir yükü var. Her şeyi çöze çöze yola devam ediyoruz. Camiamızdan rica ediyoruz sabır göstersinler. Teşekkür ederim. Benim konuyla ilgili söyleyeceklerim bunlar."

"Mahkemenin vereceği sonuç önemli. Dava açma hakkı tüm Beşiktaşlı Genel Kurul Üyelerinin hakkıdır. Biz hukuken ne gerekiyorsa onu yapacağız."

"TFF'nin bize cevap vermesini beklemek durumundayız"

"VAR'la ilgili müracaatlarımızın durumunu izah edeyim. Biz de herkes gibi biliyoruz ki futbolla ilgili konuların muhakeme edileceği yer Tahkim Kurulu'dur. Ancak tahkim, 'tahkime gidebilmemiz için önce TFF'ye başvuru yapacaksınız' diyor. Biz o yolu aşamıyoruz. TFF'nin bize cevap vermesini beklemek durumundayız. Şu an bunu bekliyoruz."

"Abdullah hocamla konuştum. İhtiyacımız olan bir iki bölge olduğunu o da ifade etti. Ancak TFF ve FFP ile ilgili sıkıntıları o da kabul etti ve anlayış gösterdi. Biz de yüzde 15'e düşen faizlerden yararlanabilirsek 1-2 transfer yapmaya çalışacağız. Ayrıca gidecek olan hiçbir futbolcumuz yok. Talep yok. Olsa değerlendirebiliriz.

"Cenk Tosun, başka bir takımla anlaşırsa çok üzülürüz"

"Cenk Tosun yine gündeme geldi doğrudur. Beşiktaş'a katkısı büyüktür. Kendisine teşekkür ediyorum. Onun satışında da ben vardım. Ancak biraz önce bahsettiğimiz sorunları netleştiremediğimiz için maalesef Cenk Tosun'a cevap veremedik. Biz netleştirene kadar Cenk Tosun başka bir takımla anlaşırsa çok üzülürüz. İşler istediğimiz gibi giderse 25-30 milyon TL gibi bir harcama limitimiz çıkar önümüze. O da 6 ay için önümüzü açar."
 

Yorumlar (0)