Ahmed Kutucu: A Millî Takım hayalim gerçekleşti

Futbol kariyerine 2011 yılında Schalke 04 altyapısında başladığından itibaren Schalke'de oynayan 19 yaşındaki Türk asıllı oyuncu Ahmed Kutucu kimdir, hangi milli takımı seçti? İşte konuyla ilgili tüm detaylar...

SPOR 17.11.2019, 12:27 12.01.2020, 17:43
Ahmed Kutucu: A Millî Takım hayalim gerçekleşti

1 Mart 2000 tarihinde dünyaya gelen Türk asıllı oyuncu futbol kariyerine Almanya'da başladı. Genç yıldız 2011 yılından itibaren Schalke 04'nin tüm kategorilerinde forma giydi. 

Ahmed Kutucu, Fanatik'e millî takım tercihinden kariyerindeki hedeflere, en beğendiği futbolcudan gitmek istediği takıma birçok konuda açıklama yaptı.

Schalke’de doğup büyüyen birisi olarak Schalke‘de oynamak nasıl bir duygu?

"Çok özel ve güzel bir duygu. Evim stattan 4 kilometre uzaklıkta. Bu bölge madenciliği ile tanınıyor ve babam da madenci. Okulum stattan bir dakika uzaklıkta. İster istemez bu bölgede herkes futbolcu olmak istiyor ve bu kulüp için oynamak istiyor."

Kısa ve uzun dönem hedefleri ne?

"Geçen sezon Şampiyonlar Ligi, Bundesliga ve Kupa’da 16 kere A Takım için oymama şansı buldum. U19 oyuncusu olmama rağmen... Kısa dönemde hedefim A takımda daha çok tutunmak ve 11 oyuncusu olmak. Uzun dönemde ise elbette şampiyonluklar, Şampiyonlar Ligi... A Milli Takım hayalim ise nihayet gerçekleşti."

Taraftarın sevgisini neye bağlıyorsun?

"Aslında bunu taraftarlara sormak lazım. Bence bu bölgenin çocuğu olduğum için böyle seviyorlar. Bazen onlarla konuştuğumda, oyun stilimi çok sevdiklerini de söylüyorlar. Çalışkanım ve mücadeleciyim. Her zaman kaleye direkt giden yolu ararım."

Kariyer planlamanda bir gün Türkiye var mı?

"Henüz 19 yaşındayım ve şu an ileriyi göremiyorum. Önceliğim burada tutunmak. Bundesliga’da devamlı olarak oynamak ve ailemi ve sevdiklerimi gururlandırmak."

Norbert Elgert ismi senin için ne ifade ediyor?

"Norbert Elgert benim için çok önemli bir hoca. U17 oyucusu olarak bana güvenerek beni U19’a çekti ve orada bana oynama şansı verdi. Böylece 3 sene üst üste U19 finallerine katıldım. Ayrıca U19 takımına kadar hep 8 numara pozisyonunda görev alırdım. Son senemde bana “Senin gibi bir forvet Almanya’da yok. Seni forvet yaparsak, yıldız olabilirsin” dedi. O benim için dönüm noktasıydı ve 9 numaraya geçtim."

Son olarak vermek istediğin bir mesaj var mı?

"Türkiye’den destek çıkan herkese teşekkür ediyorum. Bazı arkadaşlarım milli takım konusunda Almanya’yı seçse de onların kalplerinin bir yani Türkiye’den yana. Yani bu tercih, “Hangi ülkeyi daha çok seviyorsun” anlamına gelmiyor. Mesut Özil de Almanya Milli Takımı’nı seçti ama şu an Ay-Yıldızlı arma ile geziyor."

Yorumlar (1)
Ramazan Duran 4 yıl önce
Helal olsun sana aslan parçası yolun açık olsun milli takımımızı tercih ettiğin ayrıca kutluyorum