10 yaşında 30 kupa sahibi: Şimdiden transfer teklifleri alıyor

İskender Zülfikari, 2,5 sene önce başladığı karting sporunda, ulusal ve uluslararası seviyede 30'a yakın kupa kazanarak dikkatleri çekti. Türkiye'de kırılması güç rekorlara ulaşan ve İtalya'daki turnuvada şampiyon olan Zülfikari'nin en büyük hedefi, Türkiye'deki ilk Formula 1 pilotu olmak.

SPOR 21.09.2022, 17:16
10 yaşında 30 kupa sahibi: Şimdiden transfer teklifleri alıyor

2.5 yıl önce karting yapmaya başlayan, katıldığı yarışlarında ulusal ve uluslararası seviyede 30'a yakın kupa kazanan 10 yaşındaki İskender Zülfikari, Türkiye'nin ilk Formula 1 pilotu olmayı amaçlıyor.

3 yaşındayken ilgisi başladı

Hukukçu Deniz Zülfikari ve iş insanı İsfendiyar Zülfikari’nin ilk çocukları İskender Zülfikari, daha 3 yaşındayken otomobil ve otomobil sporlarına tutkusu keşfedildikten sonra, karting sporuna yönlendirildi. Bu konuda korkusuzluğuyla öne çıkan ve ilk yarışlardan bu yana turnuvalar genelinde büyük başarılar sağlayan 10 yaşındaki pilot, bu başarılarını, hocaları ve ailesinin de desteğiyle çok çalışarak Türkiye'den seçilen ilk Formula 1 pilotu olarak taçlandırmak istiyor. Tuzla Karting Park'ta antrenman yapan Zülfikari, hedeflerini aktardı.

Çok sevdiği karting sporuna 2019’da 7.5 yaşındayken başladığını söyleyen İskender Zülfikari, "Okulum yakın. Bu arabaları sürekli izlemekle tutkum başladı. Arabaya binince, o direksiyona oturunca bu sporu seveceğimi düşündüm. Bir pist döndüm ve çok mutlu oldum, gerçekten çok hoşuma gitti. Sonra başarılı olmaya başlayınca takım artık beni yarışa sokma kararı aldı ve ben o yılımda Türkiye 3’üncüsü oldum" dedi.

“İtalya’da şampiyonluğa ulaştım”

Bu spora başladıktan sonra salgın döneminin yaşandığını ve verilen arada ise İtalya'ya gittiğini belirten 10 yaşındaki pilot, "İtalya'da da iyi neticeler almaya başlayınca gelgit yapamadık. Bu sebeple ben 1 sene daha Türkiye'de koşup, 2021’de bu sefer birincilikle şampiyon oldum. O sene Türkiye şampiyonu oldum. Sonra İtalya'ya gittim. İtalya'da da iyi sonuçlar almaya başlayınca artık Türkiye'ye gelmekten vazgeçtim. Devamlı olarak İtalya'da antrenman yapmaya başladım, çaba harcadım ve sonucunda İtalya şampiyonu da oldum" açıklamasını yaptı. 

Hedeflerini anlatan Zülfikari, "Hedefim go-kart'tan sonra artık Formula yarışları. Formula 1'e kadar yükselmeyi amaçlıyorum" şeklinde konuştu.

F1 favorisini açıkladı

Formula 1 yarışçılarından Max Verstappen ve Lewis Hamilton’u sevdiğini, favori yarışçısının da Verstappen olduğunu söyleyen Zülfikari, okul yaşamıyla ilgili de "Şu an 5. sınıftayım. Geçen sene sınavlarımdan iyi neticeler almıştım. Yavaş yavaş 5. sınıfta sınavlar da başlayacak. Öğretmenlerim beni destekliyorlar. Beni izleyen çok arkadaşım var" sözlerini kullandı.

Bab ve annesine destekleri için teşekkür eden genç yarışçı, "İlk önce İtalya'ya gidince babam beni götürmeye başladı. Ardından annem gelmeye başladı. Eğitimimi de aksatmıyorum" açıklamasını yaptı.

“Beni ayıran korkusuz ve cesur olmam”

Pistte diğer yarışçılardan farkına da dikkat çeken genç karting pilotu, "Piste çıktığımda diğerlerinden beni ayıran özelliğim cesur ve korkusuz olmam. Bu özelliğimle ön plana çıkıyorum." ifadelerini kullandı.

Oğlunun başarılarıyla gurur duyduğunu söyleyen anne Deniz Zülfikari, 2010 yılında bu spora Tuzla'da yalnızca hobi olarak başladıklarına vurgu yaparak, "Oğlum güzel zaman geçirsin, enerjisini atsın diyerek başladık fakat daha sonra bu konuda antrenörleri yetenekli olduğunu aktardı. Yarışmaya başladık. İlk başta Türkiye'de yarıştık sonra İtalya'ya gittik. Şu anda İtalya'da istediğimiz yere geldik. İtalya serisinde şampiyon oldu ve buna devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

“Hedefleri büyük”

Karting sporunu sevdiklerini söyleyen Zülfikari, "Kartingte aile oldukça önemli. İskender, başladığında 7,5 yaşındaydı. Soğukta, karda, yağmurda hep pistteydik ve birimiz her daim yanındaydık, ya ben ya da babası. Çok büyük bir emek var ve şükürler olsun emeklerimiz de boşa çıkmadı. İskender yüzümüzü güldürdü, güldürmeye de devam ediyor. Hedefleri oldukça büyük. İnşallah hedeflerine kavuşur" sözlerini kullandı.

“Geleceğin F1 pilotu”

Başarılı pilotun çalışma azmine vurgu yapan Deniz Zülfikari, şu ifadeleri kullandı:

"Ben, oğlumuz 3 yaşındayken arabalara olan merakını keşfettim. 3 yaşında iki tekerlekli bisiklete binmeye başladı. Açıkçası futbol, basketbola da gönderdik ama hiç ilgisini çekmedi, ilgisi hep arabalardı. Kendini daha güvenli ve rahat hissedeceği yer olduğu için buraya geldi. 'Çalış' dediğimiz zaman çalıştı. Hep pistte durdu. 7-8 saat antrenman yaptığı zamanlar oldu. Hiçbir zaman şikayet etmedi, daima başardı, başarmaya da devam edecek. İnşallah F1 şampiyonu olacak bir pilot yetiştiririz. Onun için emek harcıyoruz."

İlk Türk pilot

Oğlunun ulusal ve uluslararası turnuvalardan kazanmış olduğu 30'a yakın kupası olduğunu söyleyen Zülfikari, "Türkiye'de iki defa şampiyon oldu. 3-4 seri de İtalya'ya gitti. İtalya'da da yarışlarda podyuma çıkmaya başladık. Bir defasında da 8 rauntluk IAME İtalya serisinde şampiyonluğa ulaştı ve bunu başaran ilk Türk pilot oldu" sözlerini kullandı.

Anne Zülfikari, oğlunun başarıyla beraber daha da hevesinin arttığını, bu sebeple bu spora devam ettirdiklerini de söyleyerek, "Oğlum İtalya'ya yeniden gidiyor başka bir seri için. Buna hiç ara vermeden bu işi sürdüreceğiz. Okulunda zorlanıyor ancak yapacak bir şey yok. Hem sporunu hem de okulunu götürüyor." sözlerini de aktardı.

İskender Zülfikari'nin Türkiye'deki karting antrenörü olan Bestanbey Yüzbaşıoğlulları da 2018 yılının sonunda İskender'i ilk geldiği günlerde keşfettiklerini ve "bu çocuktan olur" dediklerine dikkat çekti. 2019 sezonuna çok hızlı bir şekilde hazırlandıklarını ve İskender'in Türkiye şampiyonasında, genel klasmanda ilk sezonunda üçüncü olduğunu anımsatarak, "Sonraki yıl pandemi yüzünden maalesef hem yurt içi hem yurt dışı yarışları gerçekleşmedi. Yalnızca birkaç testle 2020 yılını geçirdik. 2021’de de Türkiye Karting Şampiyonası, 2020’deki açıkları kapatmak için 10 ayak ve 30 yarışla yapıldı. Bu 30 yarışta da namağlup olarak, 10 pol pozisyonu aldığı 30 ayakta, bir başladı sonra bitirdi. Şu ana kadar kırılması çok zor bir rekoru kırmış oldu. Biz geleceğin F1 pilotu olarak İskender’i görüyoruz.” şeklinde konuştu.

Şimdiden transfer teklifleri alıyor

Başarılarıyla bütün dikkatleri üzerine çeken genç yarışçı, transfer teklifleri almaya başladı. İskender Zülfikari'nin ailesi ince eleyip sık dokuyarak transfer tekliflerini değerlendiriyor. Çocuklarının gelecek yılın en iyisi olması için karar aşamasında olan aile, tekliflerin dışında ıra büyük sponsorlukların tekliflerini de ele alacak.

Yorumlar (0)