YSK'dan Ordu ve Hatay için karar geldi

YSK, İYİ Parti'nin Ordu'da ve CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediyesi ile İskenderun İlçe Belediye Başkanlığı seçimlerine yönelik yaptığı itirazların sonucunu kamuoyuna duyurdu.

SİYASET 17.04.2024, 15:58 18.04.2024, 09:17 Buse Önder
YSK'dan Ordu ve Hatay için karar geldi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında siyasi partilerin yapmış olduğu itirazları değerlendirmeye devam ediyor. Bugün saat 14.00’da gerçekleşen toplantıda, 3 siyasi partinin 3 il ve 4 ilçe olmak üzere toplam 7 seçim bölgesi için yaptığı olağanüstü ve tam kanunsuzluk itirazlarına ilişkin sonuçlar açıklandı.

‘Ölü seçmenler’ itirazı reddedildi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Hatay ve İskenderun için ölü seçmenlerin oy kullandığı, güvenlik güçlerinin sandık kurulu başkanı olduğu ve geçersiz oyların neden geçersiz olduğunun belirtilmediğinden ötürü tam kanunsuzluk durumunun oluştuğunu belirterek yaptığı itirazlar, YSK tarafından reddedildi.

Ayrıca, CHP’nin Konya Hadim ve Ardahan Çıldır için olağanüstü, Adana Pozantı için ise tam kanunsuzluk olmak üzere seçimlerin iptali ve yeniden seçime gidilmesi için yaptığı itirazlar da reddedildi.

İYİ Parti ve AK Parti itirazları da reddedildi

İYİ Parti’nin Ordu seçimlerinde 95 sandık kurulu üyesinin siyasi parti üyesi olması ve çift mühür nedeniyle geçersiz sayılan oyların çoğunda İYİ Parti mührünün de bulunmasını gerekçe göstererek tam kanunsuzluk nedeniyle yaptığı itiraz, YSK tarafından reddedildi.

AK Parti’nin ise Ardahan seçimlerine ilişkin seçimin yenilenmesi ve yeniden seçime gidilmesi talebi üzerine yaptığı itiraz da YSK tarafından kabul görülmedi.

Yorumlar (0)